24.7.11

Άγριο ξύλο στην Ε.Ο Αθηνών –Κορίνθου - VIDEO

Άγριο ξύλο στην εθνική οδό- Κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων προχώρησαν σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου !!
Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, 2 χιλιόμετρα περίπου πριν τα διόδια Ισθμού, προχώρησαν το πρωί κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων και στελέχη της δημοτικής αρχής Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι.
Οι κάτοικοι ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος να αναθεωρήσει την απόφασή του, για έγκριση των περιβαλλοντικών όρων στην εταιρεία και από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να πάρει πίσω την άδεια που υπέγραψε για την εγκατάσταση της αποθήκευσης χημικών.
Στο σημείο συγκεντρώθηκαν πολλά αυτοκίνητα σε ουρά χιλιομέτρου και προς στιγμήν επιράτησε πανδαιμόνιο, όταν οι αγανακτισμένοι οδηγοί ήρθαν στα χέρια με τους διαδηλωτές. Τελικά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων τα πνεύματα ηρέμησαν...
Ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Νικολάου δήλωσε ότι, ''είμαστε αποφασισμένοι η χημική βιομηχανία να μην περάσει και θα αγωνιστούμε με κάθε τρόπο και μέσο. Η περιοχή είναι κορεσμένη δεν θα επιτρέψουμε να εγκατασταθούν κι άλλες βιομηχανίες και μάλιστα τόσο επικίνδυνες, να το καταλάβει και ο υπουργός και ο περιφερειάρχης''.
Οι περίπου 300 διαδηλωτές άρχισαν να αποχωρούν στις 12.30 και σταδιακά αρχίζει να αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο. Αύριο κάτοικοι και δημοτική αρχή έχουν προαναγγείλει ότι θα προχωρήσουν περίπου την ίδια ώρα, σε κατάληψη τις σιδηροτροχιάς του προαστιακού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.00 στην πλατεία Ευαγγελίστριας στου Αγίου Θεοδώρους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου