25.8.11

Ερώτηση 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τις «πράσινες» ΜΚΟ

Η ΜΚΟ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Στάθη Κουτμερίδη εξακολουθεί να «ανάβει» φωτιές στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς 27 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τoν υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ζητώντας εξηγήσεις για την υλοποίηση του «προγράμματος κοινωφελούς εργασίας» με «πελατειακή λογική» μέσω «πράσινων» ΜΚΟ.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει το protothema, στο κείμενό τους οι βουλευτές, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Για ποιο λόγο οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΜΚΟ; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Ποια τα κριτήρια διαχειριστικής επάρκειας των ΜΚΟ, με ποιο τρόπο ελέγχεται το παρελθόν και οι δράσεις τους;».
Ρωτούν επίσης: «Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να μην επιτρέψουμε την πελατειακή λογική; Με ποιο τρόπο θα αποτρέψει το υπουργείο τη συμμετοχή ΜΚΟ που ιδρύθηκαν μόνο γι' αυτό το σκοπό;», ενώ ζητούν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα εμφανίζουν την σύνθεση του ΔΣ των ΜΚΟ.
Οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι εξής: Τόνια Αντωνίου, Δημήτρης Λιντζέρης, Αθανάσιος Αλευράς, Μιχάλης Τζελέπης, Γιάννης Βλαντής, Βασίλης Γερανίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χρήστος Κατσούρας, Εύα Καϊλη, Παναγιώτης Ρήγας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Βούρος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Αθανασία Μερεντίτη, Μιλένα Αποστολάκη, Βασίλης Γιουματζίδης, Σπύρος Μαργέλης, Θανάσης Παπαγεωργίου, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρης Καρύδης, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Καρτάλης, Αθανάσης Γικόνογλου και Βάσω Παπανδρέου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου