27.8.11

Νομοθετική ρύθμιση για το παραεμπόριο !

Σε νομοθετική ρύθμιση που θα συμβάλει στην πάταξη του παραεμπορίου, προχωρά άμεσα το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έπειτα από σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και φορέων της πόλης.
Όπως είπε ο υπουργός, η ρύθμιση, μέσω της οποίας θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και αρμοδιότητες οι φορείς που καταβάλλουν προσπάθειες για την πάταξη του παραεμπορίου, θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- και την πρόσληψη ιδιωτών από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και τα Επιμελητήρια. Θα τεθεί, μάλιστα, σε δημόσια διαβούλευση, καθώς θα ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου για τα Επιμελητήρια.
Χαρακτηρίζοντας το παραεμπόριο πλήγμα για την ελληνική οικονομία, τις επιχειρήσεις και την απασχόληση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποφέρει κάθε χρόνο το φαινόμενο του πεζοδρομίου στο δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος, αποκομίζονται και σε βάρος δυστυχισμένων ανθρώπων, «που πωλούν ψεύτικα προϊόντα, επιβλαβή για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία».
Πρόσθεσε, πάντως, πως έχει τεθεί ήδη σε ισχύ πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη βάση του. Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι το τέλος του 2011 θα υπάρξουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα, τόσο για τις εισαγωγές και το χονδρεμπόριο, όσο και για την καταστροφή αποθηκών και χώρων, όπου συγκεντρώνονται παράνομα εμπορεύματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου