25.8.11

ΝΟΔΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – Το ΠΑΣΟΚ Εμπαίζει τους Μεσσήνιους !

«ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»
Το ότι η Μεσσηνία δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ, το γνωρίζαμε.
Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, είναι το μέγεθος της απαξίωσης που θα επιδείκνυε η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου σε μια πόλη, που ο τόπος μας, η Ελλάδα οφείλει ιστορικά τα μέγιστα.
Μόλις πριν 6 χρόνια, εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το Κέντρο Διαβιβάσεων ύστερα από την ανάγκη που είχε δημιουργηθεί για την απομάκρυνση στρατοπέδων από τη περιοχή Χαϊδαρίου και γενικότερα από την Αττική.
Η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα δεν αποκάλυπτε τις προειλημμένες αποφάσεις του, αποφάσισαν ότι για εξοικονόμηση χρημάτων στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας, θα πρέπει να κλείσει το στρατόπεδο «Παπαφλέσσα»:
Το πιο σύγχρονο, το νεώτερο, με τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε σύγκριση των υπολοίπων στρατοπέδων της χώρας.
Κι ο εμπαιγμός δεν σταματάει εδώ.
Στόχος τους είναι, το Κέντρο Διαβιβάσεων να μετατραπεί σε Κέντρο Λαθρομεταναστών.
Άλλωστε ο κ. Μπεγλίτης δεν πολιτεύεται στη Μεσσηνία.
Θα έπρεπε όμως να ήμασταν υποψιασμένοι, διότι έπειτα από τον σχετικό μεταναστευτικό νόμο που ψήφισαν και κατέστησαν την Ελλάδα μαγευτικό προορισμό για τους μετανάστες, θα έπρεπε προκειμένου να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους να μεριμνήσουν και για τη φιλοξενία τους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με θέα τον μεσσηνιακό κόλπο όπως συνέβη και πριν λίγο καιρό στο ιστορικό κτήριο του μεγάρου «Υπατία» στην Αθήνα.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν, ποια είναι η Ελλάδα που θέλουμε.
Θέλουμε την Ελλάδα «κοινότητα Παιδείας, Παράδοσης και Πολιτισμού» ή την Ελλάδα έρμαιο μικροκομματικών και μικροπολιτικών συμφερόντων υπουργοποιημένων περιφερειακών βουλευτών;
Αυτή την απάντηση τους την χαρίζουμε.
Κι ελπίζουμε ο ελληνικός λαός να δώσει γρήγορα την δική του απάντηση μέσα από τις κάλπες στις εκλογές, που εκτός πλέον από αναπόφευκτες είναι κι επιτακτικές.
Περικλής Μαντάς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου