22.10.11

Δεμένα ως την Τρίτη τα πλοία – Νέα 48ωρη της ΠΝΟ !

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρά η ΠΝΟ όπως αποφασίστηκε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής. Ήδη οι ναυτεργάτες συμπληρώνουν μία εβδομάδα απεργίας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ελλείψεις αγαθών σε νησιά του Αιγαίου.
Tη συνέχιση των απεργιακών της κινητοποιήσεων, για τέταρτο συνεχόμενο 48ωρο, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Έτσι τα πλοία, σε όλες τις κατηγορίες, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από αύριο στις 6 το πρωί της Κυριακής 23/10/2011 μέχρι την Τρίτη στις 6 το πρωί 25/10/2011.
Σήμερα οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι αξιολογώντας τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη, αν και θα μπορούσε να εκτιμηθεί ότι το περιεχόμενό της, αφήνει περιθώρια που να στηρίζουν πιθανότατα μια ικανοποιητική αντιμετώπιση ορισμένων γνωστών προβλημάτων της ομοσπονδίας στο μέλλον ωστόσο αγνοούνται και δεν επιλύονται τα συνολικά βασικά αιτήματα του κλάδου των ναυτικών.
Η συνομοσπονδία των ναυτικών ζητεί τη διατήρηση του ΝΑΤ με συνέχιση της χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι ουσιαστικά με το άρθρο 27 διαλύεται το ΝΑΤ από 01/01/2013 και μπαίνει υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ .
Επίσης οι Έλληνες ναυτικοί, αξιώνουν διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης και καταπολέμηση της ανεργίας.
Επιπλέον, ζητεί νέες διαπραγματεύσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του 2010.
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στη χθεσινή συνάντηση με την ΠΝΟ δεσμεύτηκε για 4 θέματα.
1. Με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, η εποπτεία του ΝΑΤ μεταφέρεται αυτούσια στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και διατηρείται η αυτονομία του.
2. Σε συνεργασία και συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, θα υπάρξει η βέλτιστη λύση για το θέμα των συντάξεων του ΝΑΤ.
2. Το ΕΛΟΕΝ (Ειδικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) θα εκσυγχρονισθεί.
4. Ο λογαριασμός του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας θα ενισχυθεί με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, έτσι ώστε να ενισχυθεί το ποσό που διατίθεται στους άνεργους ναυτικούς.
Σημειώνεται ότι από την απεργία των ναυτεργατών έχουν σημειωθεί σοβαρά προβλήματα στην τροφοδοσία των νησιών.newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου