22.10.11

Ανάβει φωτιές το άρθρο Σαμαρά στο γερμανικό Τύπο !!

Φωτιές άναψε το άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», μέσω του οποίου ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί.
Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πολιτικής και τόνισε ότι η ΝΔ εξ αρχής τήρησε αποστάσεις από ένα πρόγραμμα που δεν απέδιδε. «Προειδοποιήσαμε ότι το πρόγραμμα είναι λάθος. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δικαίωσαν τις εκτιμήσεις μας. Θέλουμε να προσαρμοστεί η οικονομία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι «δύο μόλις ημέρες πριν από την σημαντικότερη διαπραγμάτευση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες, ο κ. Α. Σαμαράς, αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, αρθρογραφεί σε ξένες εφημερίδες για να τη δυσφημίσει».
Ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «συνειδητή παραπληροφόρηση της γερμανικής κοινής γνώμης» όταν υποστηρίζει ότι «το έλλειμμα αυξήθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 κατά 15% αντί να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες».
Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε στον κ. Μόσιαλο ότι αντιλαμβάνεται «τον άχαρο ρόλο του» και πρόσθεσε: «Αν θεωρεί ότι πέτυχε τους στόχους της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ας επιχειρήσει να πείσει πρώτα την κοινωνία και τους βουλευτές του κόμματός του και μετά τους δανειστές μας. Διαφορετικά, αυτές τις ώρες, καλύτερα για τον ίδιο και την κυβέρνηση, θα ήταν να σιωπά. Όμως, ελπίζουμε, ο κ. Μόσιαλος να μην θέλει σαν τον κ. Βενιζέλο να μας επιβάλει στρατιωτικού τύπου σιωπητήριο, αυτή τη φορά και στο εξωτερικό».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου