21.10.11

Τριάντα δύο βουλευτές ζητούν μείωση των τιμών!!

Πρωτοβουλίες από τέσσερις υπουργούς ζητούν 32 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να υπάρξει δραστική μείωση των τιμών στο «καλάθι της νοικοκυράς».
Συγκεκριμένα, η κίνηση ανήκει στην βουλευτή Πιερίας με το ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Μίχου η οποία κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Κώστα Σκανδαλίδη.
Το κείμενο, το οποίο υπογράφουν 31 ακόμα βουλευτές, επισημαίνει τις «ραγδαίες αλλαγές στον τρόπο ζωής, στην καθημερινότητα κάθε πολίτη» και την «Η βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού» για να προτείνει πως «μια αξιόπιστη και ρεαλιστική λύση είναι η εφαρμογή μιας ενιαίας πολιτικής μείωσης των τιμών σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μιας ελληνικής οικογένειας. Μια μείωση η οποία θα είναι ανάλογη της μείωσης των εισοδημάτων που σημειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια».
Επιπροσθέτως, οι βουλευτές τονίζουν στους 4 υπουργούς ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο «για μια νοικοκυρά να καλύψει τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού της. Αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι βέβαιο ότι πάρα πολλές οικογένειες δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμα και βασικές καθημερινές ανάγκες.Η εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής δραστικού περιορισμού των τιμών στα προϊόντα που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς» αποτελεί την μοναδική διέξοδο στην διαρκώς αυξανόμενη λιτότητα. Μειώσεις στα τρόφιμα, την ένδυση, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τα ενοίκια, την ενέργεια».
Οι 32 βουλευτές καταλήγουν με ερώτηση προς τους υπουργούς που αναφέρει «Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε ώστε οι δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων μισθωτών, συνταξιούχων και χαμηλοεισοδηματιών να αντισταθμιστούν από τις αντίστοιχες μειώσεις στις τιμές των προϊόντων που απαρτίζουν το «καλάθι της νοικοκυράς;»
protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου