19.10.11

Χιλιάδες διαδηλωτές αλλά και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας !!

Χιλιάδες διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια που οργανώθηκαν κατά των μέτρων λιτότητας και του πολυνομοσχεδίου που φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Μετά το μεσημέριο σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι, καθώς συνεχίζονται τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ ενισχύονται με διμοιρίες που βρίσκονται σε παρακείμενους δρόμους, καθώς στις οδούς Βουκουρεστίου, Πανεπιστημίου και μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία περίπου 1.000 άτομα πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απαντούν με δακρυγόνα.
Νωρίτερα πραγματική βροχή από δεκάδες αντικείμενα κάθε είδους, μάρμαρα, πέτρες και μπουκάλια μεταξύ άλλων, δέχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ στην Κριεζώτου, που κατάφεραν τελικά να αποκρούσουν το μπλοκ των ταραξιών προς την οδό Πανεπιστημίου.
Οπλο από ειδικό φρουρό, ο οποίος δέχθηκε επίθεση επί της οδού Ακαδημίας, αφαίρεσαν κουκουλοφόροι ενώ βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη τα επεισόδια.
Ο ειδικός φρουρός πέρασε από εκεί πηγαίνοντας να αναλάβει υπηρεσία. Οπλοφορούσε ενώ δεν ήταν ένστολος και οι κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν καθώς τον πέρασαν για μυστικό αστυνομικό.
Τα δύο κύρια μέτωπα των συγκρούσεων περιορίζονται την τελευταία ώρα μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, το πρώτο, και τη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου, το δεύτερο, όπου έχουν σημειωθεί οι μεγαλύτερες καταστροφές.
Σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων και προσόψεις τραπεζών, μάρμαρα από πεζοδρόμια και παγκάκια, γλάστρες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδιο πυρομαχικό, έχει ξηλωθεί από τους κουκουλοφόρους.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν και την Πέμπτη. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν δώσει ραντεβού για τις 11 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το ΚΚΕ θα συμμετάσχει στην περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής που έχουν προαναγγείλει για την Πέμπτη συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου