19.10.11

Το σπάνιο ναρκωτικό KHAT πιάστηκε από Λιμενικούς !!

Το «τσάι της Αβησσυνίας», ένα σπάνιο ναρκωτικό, που για πρώτη φορά βρέθηκε, το 2005, στην χώρα μας και από τότε έχουν γίνει μόλις 7 κατασχέσεις, έπεσε, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στα «χέρια» των ανδρών του Λιμενικού Σώματος.
Το ναρκωτικό φυτό KΗΑΤ, που ονομάζεται και «τσάι της Αβησσυνίας», παράγεται κυρίως στο Σουδάν, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και την Υεμένη όπου η χρήση του είναι νόμιμη. Πρόκειται για φύλλα φυτού, τα οποία οι χρήστες τα μασούν ή τα καπνίζουν εάν είναι ξερά ή τα πίνουν ως αφέψημα.
Στα «χέρια» των λιμενικών έπεσαν βλαστοί και φύλλα του KHAT, συσκευασμένα σε 4 ανισοβαρείς συσκευασίες, συνολικού μεικτού βάρους 204,8 γραμμαρίων. Όλα αυτά βρίσκονταν σε μια νάϋλον σακούλα, στις αποσκευές ενός 31χρονου μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του.
Ο 31χρονος συνελήφθη, το βράδυ της 26ης Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι της Πάτρας ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί με το ΙΧ αυτοκίνητό του σε επιβατηγό πλοίο με προορισμό την Ιταλία. Μαζί του ήταν και ένας 20χρονος συνοδηγός.
Και οι δύο φέρονται ότι μετέφεραν δύο Σομαλές, ηλικίας 21 και 18 χρονών, αντίστοιχα, οι οποίες κατείχαν και έδειξαν σε έλεγχο ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων και συνελήφθησαν.
Αργότερα, έγινε έλεγχος στο ΙΧ με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών και βρέθηκε η σακούλα με το σπάνιο για την Ελλάδα ναρκωτικό φυτό KHAT!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου