7.3.12

ΠΑΝΙΚΟΣ με το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Ουρές, διαξιφισμοί, εντάσεις, εκνευρισμοί, φωνές και ταλαιπωρία, ήταν για μία ακόμη μέρα η κατάσταση που επικράτησε στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Καταναλωτές με τους λογαριασμούς στα χέρια να διαμαρτύρονται, καθώς δεν θέλουν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακινήτων και να υποστηρίζουν ότι θα πληρώσουν μόνο ό,τι αντιστοιχεί στην κατανάλωση ρεύματος.
Από την άλλη, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ να τους εξηγούν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και το αλαλούμ να συνεχίζεται.
«Ο λογαριασμός μου είναι 1.000 ευρώ. Θα δώσω 600. Δεν έχω άλλα», λέει απεγνωσμένος ένας οικογενειάρχης καταναλωτής στον προϊστάμενο του τμήματος σε κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ. «Εδώ μέσα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα», τονίζει ένας άλλος που αρνείται να πληρώσει το ειδικό τέλος σε ένα σπίτι το οποίο όπως ισχυρίζεται είναι κλειστό.
Η χθεσινή διευκρινιστική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το τέλος ακινήτων, ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ με το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ. Όπως επισημαίνεται, όσοι καταναλωτές αφήνουν απλήρωτο το ειδικό τέλος ακινήτων και πληρώνουν μόνο την κατανάλωση ρεύματος, θα κληθούν να το πληρώσουν στον αμέσως επόμενο λογαριασμό.
«Ο κόσμος έρχεται και αρνείται να πληρώσει το χαράτσι. Και τους εξηγούμε ότι αυτό δεν γίνεται», δηλώνει ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος. «Το λογισμικό πρόγραμμα της ΔΕΗ είναι έτσι φτιαγμένο για να αναγνωρίζει ένα ποσό και δεν μπορεί να διαχωρίσει την αξία της κατανάλωσης ρεύματος και το ειδικό τέλος ακινήτων».
Από την πλευρά του το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «όσοι, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ, κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού».
Παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν έχει γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε κανέναν πολίτη, που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου