16.3.12

Παραρτήματα Σχολών της ΦΑΡΙΣ στις Τ. Κ. Καλαμάτας !!

Η Κ.Ε «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας θέλοντας να καλλιεργήσει την αγάπη για τις τέχνες και να προσφέρει μουσική και εικαστική παιδεία και στους κατοίκους εκτός της Καλαμάτας, οργανώνει τη λειτουργία παραρτήματος του Δημοτικού Ωδείου, στα Αρφαρά, τη Μικρομάνη και το Πλατύ και τη λειτουργία παραρτήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου στα Αρφαρά, τη Θουρία και το Πλατύ.
Τα όργανα που μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές είναι: κιθάρα, μπουζούκι, αρμόνιο-ακορντεόν, σαξόφωνο και τα ομαδικά μαθήματα, προπαιδεία και παραδοσιακή μουσική και τα εικαστικά τμήματα ζωγραφικής και κεραμικής.
Για την γνωριμία των μαθητών με τη Μουσική και τα Εικαστικά, θα υλοποιηθεί ένα δωρεάν Πιλοτικό Πρόγραμμα παρουσίασης 4 εβδομάδων, ώστε οι μαθητές να εξοικειωθούν και να έχουν τη ευκαιρία να επιλέξουν έχοντας μια πρώτη εμπειρία από την καλλιτεχνική δράση της αρεσκείας τους.
Τα κανονικά μαθήματα θα ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά, 15 Σεπτεμβρίου 2012.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ κ. Νίκος Μπασακίδης και οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης και κ. Διονύσης Μαλλούχος επισκέφθηκαν την Τέταρτη 14 Μαρτίου, στο Πνευματικό Κέντρο Αρφαρών, το Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών και το Γυμνάσιο των Αρφαρών και την Πέμπτη 15 Μαρτίου το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Θουρίας και ενημέρωσαν για το Πιλοτικό Πρόγραμμα και οι μαθητές τους υποδέχθηκαν με χαμόγελα, ενθουσιασμό και ισχυρή βούληση. Την επόμενη βδομάδα θα καταγραφεί το ενδιαφέρον μέσα από μια πρώτη γνωριμία με τη μουσική και τα εικαστικά και ακολούθως θα ξεκινήσει το δωρεάν πιλοτικό πρόγραμμα διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, στο οποίο έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν νήπια, μαθητές και ενήλικες και να παρακολουθήσουν όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου