26.10.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ….Ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ !

metamorfosis-messinias.blogspot.gr
Είπαμε να μην ασχοληθούμε ξανά με τα «μαύρα χρόνια » της δημαρχιακής αρχής Ψώνη αλλά τα έργα του και οι ημέρες στον δήμο κοντεύουν να γίνουν εφιάλτης για την Μεταμόρφωση

ΤΟΙΣΤΟΡΙΚΟ

Επί ΔΕΚΑ χρόνια αρνούμενος στην ΟΥΣΙΑ να προχωρήσει σε ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου του Ιστορικού μας Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος έβρισκε πρόφαση ότι ο χώροςήταν ιδιοκτησία της εκκλησίας και δεν τον παραχωρούσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για ανάπλαση .
Με πρωτοβουλία του Ιερέα Βασίλειου Γαιτάνη και του εκκλησιαστικού Συμβουλίου το θέμα της παραχώρησης έφθασε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κο Χρυσόστομο το 2009 ο οποίος ενέκρινε τις προτάσεις του Ιερέα και του Εκκλησιαστικού συμβουλίου για παραχώρηση του χώρου για 20 χρόνια με την προϋπόθεση ότι τα έργα να αρχίσουν μέσα σε δύο χρόνια από την στιγμή της παραχώρησης .
Ο κος Χρυσόστομος κάλεσε τον τέως Δήμαρχο Παπαφλέσσα στο γραφείο του στην Μητρόπολη Μεσσηνίας και εκεί (ο τέως δήμαρχος) του δήλωσε ότι η απόφαση παραχώρησης τον καλύπτει και άμεσα θα αρχίσει το έργο ,κάτι φυσικά που δεν έγινε ποτέ  .
Με την κατάργηση του Δήμου Παπαφλέσσα ο νέος δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης ενέταξε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση το έργο της ανάπλασης προς υλοποίηση .

Όταν έφθασε στο στάδιο της Δημοπράτησης  αναζήτησε τα έγγραφα παραχώρησης του χώρου από το Εκκλησιαστικό συμβούλιο στον τέως Δήμο Παπαφλέσσα καθώς και την απόφαση αποδοχής της Δωρεάς από το Δημοτικό συμβούλιο του τέως δήμου.
ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ  διαπίστωσε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ το θέμα της παραχώρησης είχε έλθει σαν θέμα στο απελθών Δημοτικό Συμβούλιο και το ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ...ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ στα αρχεία του δήμου .

Από το αρχείο του ο Πατέρας Βασίλειος Γαιτάνης κατάθεσε αντίγραφα του παραχωρητηρίου στον Δήμο αλλά ….η χρονική περίοδος των Δύο ετών για να αρχίσουν οι μελέτες και τα έργα,που ήταν όρος της παραχώρησης είχε ξεπεραστεί
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Όλες πλέον οι ενέργειες  παραχώρησης  πάνε πάλι από την αρχή με την προϋπόθεση πάντα ο « Εξαπατημένος » Μητροπολίτης Μεσσηνίας κος Χρυσόστομος  θα θελήσει να εγκρίνει σαν προϊσταμένη αρχή για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ την παραχώρηση του χώρου .
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ …ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου