27.10.12

«Αγριεύει» ο καιρός !

Μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά, αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και σημαντική ενίσχυση των νοτίων ανέμων στα πελάγη, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 23 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, τοπικά σχεδόν θυελλώδεις μετά το μεσημέρι. Σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μετά το μεσημέρι.

Τοπικές νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 23 ως 24 βαθμούς. Μέτριοι και από το μεσημέρι ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 22 ως 23 βαθμούς. Μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Έκακτο Δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η μεταβολή του καιρού θα σημειωθεί σήμερα από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες και τους ενισχυμένους ανέμους. Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, βαθμιαία στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά, πρόσκαιρα στο Νότιο Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Την Κυριακή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία και πιθανόν το βράδυ στην Κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στο Αιγαίο και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από τη Δευτέρα. Ωστόσο οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν σταδιακά από την Τρίτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου