27.10.12

Απειλούσε με τη «Χρυσή Αυγή» για να πάρει τις πινακίδες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑ ΠΑΣΑ ΝΟΣΟ ΚΑΙ ΠΑΣΑ ΜΑΚΑΚΙΑ !
 Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Εικόνες βγαλμένες από ιστορίες καθημερινής τρέλας εξελίσσονται καθημερινά στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας στην Πάτρα.
Αιτία η αλλοπρόσαλλη και εισπρακτικού χαρακτήρα πολιτική της αφαίρεσης για ψύλλου πήδημα πινακίδων.
Τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της περασμένης Τρίτης στο κτίριο όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία, δεν υπάρχουν λόγια να περιγραφούν, με αποκορύφωμα την αντίδραση οδηγού, πατέρα παιδιού με αναπηρία, από τον οποίο αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας για ολιγόλεπτη παράνομη στάθμευση και ενώ μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το παιδί το οποίο δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Ο οδηγός πήγε σε έξαλλη κατάσταση στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας και αφού παρακάλεσε, εξήγησε και ζήτησε κατανόηση καθώς με το αυτοκίνητο μεταφέρει το ανάπηρο παιδί του, μπροστά στην αδιαφορία των υπευθύνων έφτασε στο σημείο να απειλήσει πως θα ζητήσει την βοήθεια της «Χρυσής Αυγής».
Με διαφορά φάσης εκτυλίχθηκε μια ακόμα σκηνή από την οποία προκύπτει πως η σπουδή όσων χαράζουν την πολιτική της Δημοτικής Αστυνομίας στην Πάτρα δεν είναι η πραγματική διαχείριση του προβλήματος της στάθμευσης και του κυκλοφοριακού, αλλά η μετατροπή της σε μηχανισμό είσπραξης,
Συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά το «επεισόδιο» με τον αγανακτισμένο συμπολίτη που εκλιπαρούσε να του επιστραφούν οι πινακίδες καθώς είχε ανάπηρο παιδί και το αυτοκίνητο ήταν απαραίτητο για τις μετακινήσεις του, στη Δημοτική Αστυνομία εμφανίστηκε νεαρή οδηγός, από την οποία αφαίρεσαν τις πινακίδες στο ύψος της πλατείας Όλγας για παράνομη στάθμευση ενός λεπτού.
Η οδηγός του αυτοκινήτου «συνέλαβε» επ' αυτοφώρω Δημοτική Αστυνομικό, η οπoία είχε προλάβει να αφαιρέσει μόνο την μια πινακίδα κυκλοφορίας και όταν της ζήτησε να την επιστρέψει έλαβε την απάντηση, «πως δεν πειράζει και μια μας φτάνει»!
Η συνέχεια παίχτηκε στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας όπου έκπληκτη διαπίστωσε πως ενώ και με μια πινακίδα μπορεί να κυκλοφορεί, παρόλα αυτά το πρόστιμο είναι πρόστιμο και η κράτηση της μιας πινακίδας ...κράτηση!patrastimes.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου