27.10.12

Απευθείας μήνυμα στο Twitter στέλνει σε σελίδα phising

Λάβατε κάποιο μήνυμα από έναν φίλο σας στο Twitter με θέμα “how did u not seee them tapping u”? Προσέξτε σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα μην ανοίξετε τον σύνδεσμο που περιέχει, διότι οδηγεί σε ιστοσελίδα phishing.

Το περιεχόμενο του μηνύματος είναι το εξής:

“how did u not seee them tapping u

[facebook_Link]“

Ο σύνδεσμος που περιέχει το μήνυμα spam είναι νόμιμο URL του Facebook “hxxp://facebook.com/111252232366741?lEpicFailsx”. Αλλά ανακατευθύνει τον χρήστη στο ‘hxxp://apps.facebook.com/111252232366741′.

Η ιστοσελίδα phishing του Twitter φορτώνεται μέσω εφαρμογής του Facebook. Ζητά από τους χρήστες να συνδεθούν προκειμένου να δουν το βίντεο.

Εάν τοποθετήσετε τα στοιχεία σύνδεσης του Twitter στη σελίδα, θα δώσετε τα στοιχεία σύνδεσής σας στους κακόβουλους χρήστες. Οι hackers θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σύνδεσής σας για να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές επιθέσεις phishing όχι μόνον σε εσάς, αλλά και στους φίλους σας.

twitter phishing attack Άμεσο μήνυμα του Twitter οδηγεί σε σελίδα phishing

Μετά από περαιτέρω ανάλυση, ανακαλύφθηκε ότι η σελίδα phishing φορτώνει τα δεδομένα και τα αποστέλλει στο ‘tweetcatcher[dot]info’. Το domain καταχωρήθηκε στις 27-Σεπ-2012 με τον τίτλο “gaylordjohnson03[dot]gmail.com”.SecNews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου