27.10.12

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος της Ουάσιγκτον, έθεσαν την Παρασκευή τις περιοχές τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καθώς τις προσεγγίζει ο τυφώνας Sandy, ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει τις επόμενες ώρες ή ημέρες, τις βόρειοανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
 «Ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, για να προετοιμαστεί για μια πιθανή επίδραση του τυφώνα Σάντι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν όλο το Σαββατοκύριακο για να διασφαλιστεί ότι οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις και οι υποδομές, είναι έτοιμες για τις πιθανές συνέπειες αυτής της θύελλας», δήλωσε ο δήμαρχος της αμερικανικής πρωτεύουσας, Βίνσεντ Γκρέι. Προειδοποίηση απηύθυνε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, λέγοντας ότι είναι «μια πολύ επικίνδυνη καταιγίδα» και προέτρεψε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, αναφέροντας επίσης ότι υπάρχουν στη διάθεση των πολιτών, 65 πλήρως εξοπλισμένα καταφύγια.

Ο τυφώνας Σάντι σκότωσε 38 ανθρώπους στην Καραϊβική και απειλεί να χτυπήσει αμέσως μετά το Σαββατοκύριακο, τις πυκνοκατοικημένες ακτές των βορειοανατολικών ακτών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι ο Σάντι, παρότι αναμένεται να εξασθενήσει, μπορεί να χτυπήσει την περιοχή με μεγαλύτερη ισχύ, από ότι ο τυφώνας Ιρένε που το 2011 είχε αφήσει πίσω του 47 νεκρούς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου