29.10.12

ΤΡΙΤΗ - Βροχές , καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας !

Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις: Bροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι ισχυρά βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη 
καιρός: τοπικές νεφώσεις με βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου μέχρι το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Από το απόγευμα βελτίωση. 'Ανεμοι: δυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
 καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τα φαινόμενα αρχικά θα είναι τοπικά ισχυρά, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. 'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο κατά τόπους από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

καιρός: παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές τις πρωινές ώρες στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία. 'Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 8 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 
καιρός: παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να βρέξει τοπικά. 'Ανεμοι: δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 19 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
καιρός: αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν. 'Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: από 19 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική 
καιρός: λίγες παροδικές νεφώσεις. 'Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις. 'Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου