21.12.12

Ξεκίνησαν και επίσημα οι αργίες στο Δημόσιο! 19 στρατιωτικοί τέθηκαν στο καθεστώς!

Ακόμη και για "ασήμαντα αδικήματα"
- Πρόκειται για μια λίστα που περιλαμβάνει αξιωματικούς εξ υπαξιωματικών και ΕΠΟΠ
- Μεταξύ των αδικημάτων μπορεί να είναι και οι προσωπικές διαφορές ενός στρατιωτικού
- Οι στρατιωτικοί αυτοί μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους θα λαμβάνουν το 1/3 του μισθού τους
- Σε ποιά πειθαρχικά παραπτώματα υπέπεσαν και οδηγήθηκαν στην αργία


Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που τίθενται σε αργία υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι κατηγορούνται για σχετικά ασήμαντα αδικήματα που έχουν να κάνουν περισσότερο με προσωπικές τους διαφορές. Παρόλα αυτά τέθηκαν σε αργία και αυτό προκαλεί μεγάλο προβληματισμό για το τι θα ακολουθήσει και πόσο πολύ θα “ανοίξει” η λίστα των παραπτωμάτων η οποία θα μπορεί να οδηγεί έναν στρατιωτικό σε αργία.

Σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε ο ΣΥΣΜΕΔ σε αργία μπορούν να τεθούν άμεσα στρατιωτικοί οι οποίοι:

Στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Κατά των οποίων εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτησή τους ή αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους.

Παραπέμφθηκαν αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα ή για τα αδικήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας, καταπίεσης, απιστίας περί την υπηρεσία, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Υπέπεσαν σε πειθαρχικά παραπτώματα όπως:
- Της παράβασης καθήκοντος, κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ειδικούς ποινικούς νόμους

- Της απόκτησης οικονομικού οφέλους ή ανταλλάγματος προς όφελος του ιδίου ή τρίτου προσώπου, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή εξ αφορμής αυτών.

- Της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας συμπεριφοράς εντός ή εκτός της υπηρεσίας.

- Της απείθειας.

- Της φθοράς λόγω ασυνήθιστης χρήσης, ή εγκατάλειψης ή παράνομης χρήσης πράγματος το οποίο ανήκει στην υπηρεσία, της παράλειψης δίωξης και τιμωρίας πειθαρχικού παραπτώματος.

-Της μη τήρησης ωραρίου και της παράλειψης του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι τίθεται για πρώτη φορά ο στρατιωτικός σε κατάσταση δυνητικής αργίας ή αναστολής άσκησης καθηκόντων, από το αρμόδιο όργανο (ήτοι: τον ΥΕΘΑ ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης) εάν:

Συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι και έχει ασκηθεί σε βάρος του στρατιωτικού πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα ή υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για άτακτη διαχείριση.
Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον διακυβεύεται το συμφέρον την υπηρεσίας, από τον άμεσο πειθαρχικώς προϊστάμενο  

OnAlert.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου