22.12.12

Οι Σουηδοί γνωρίζουν την Μεσσηνία

Αφιέρωμα με θέμα «Ελιά - Λάδι - Φύση - Πολιτισμός - Τουρισμός» στην εφημερίδα Aftonbladet !
«Ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Καλαμάτα - μια ομορφιά μόλις δύο ώρες από την Αθήνα» είναι ο τίτλος της μεγαλύτερης ημερήσιας εφημερίδα της Σκανδιναβίας Aftonbladet, που δημοσιεύσε  αφιέρωμα με θέμα «Ελιά - Λάδι - Φύση - Πολιτισμός - Τουρισμός».
Το αφιέρωμα αναφέρεται σε παραλίες, γραφικά χωριά, ιστορικά τοπία αλλά και στην ελιά, το κατεξοχήν τοπικό προϊόν της Μεσσηνίας.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει ένα σύντομο οδηγό με συμβουλές για:
Καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψετε
Καταλύματα
Τρόφιμα και Ποτά
Αξιοθέατα

Προβάλλονται δε ιδιαίτερα οι πτήσεις τσάρτερ που θα ξεκινήσουν απ' ευθείας πτήσεις από Σουηδία προς Καλαμάτα από την άνοιξη του 2013.
Η εφημερίδα που κυκλοφορεί σε 380.000 φύλλα ημερησίως, συν τις ηλεκτρονικές επισκέψεις παρουσιάζει σε ειδικό εβδομαδιαίο ένθετο της εφημερίδας το αφιέρωμα αυτό.
Τα αποτελέσματα αναμένονται θετικά και αναμένεται επιπλέον να ενισχύσει και να προβάλλει το όνομα «Καλαμάτα» στην εμπορική αγορά της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας και μέσω των εταιρειών που εισάγουν και εξάγουν ελαιόλαδο και ελιές.
Για το αφιέρωμα η εφημερίδα έκανε αποστολή στην Μεσσηνία με τον Σουηδό δημοσιογράφο Jonas Henningsson και την φωτογράφο Linda Gren. Για τέσσερις ημέρες σάρωσαν το νομό και κατέγραψαν ενδιαφέρον υλικό για το ρεπορτάζ. Συγκεκριμένα, παρακολούθησαν τη συγκομιδή της βρώσιμης ελιάς και τη διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου, επισκέφθηκαν ελαιώνες, παραδοσιακά ελαιουργεία και νέου τύπου ελαιοτριβεία, μονάδες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ μίλησαν με αγρότες και ειδικούς για το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία.
moriasnow.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου