21.12.12

Η υπερβολική χρήση του Facebook, υπεύθυνη για ανθυγιεινή διατροφή

Η συχνή χρήση του Facebook δεν αποδεικνύεται τελικά τόσο αθώα για τους εκατομμύρια χρήστες που εισέρχονται καθημερινά στον προσωπικό τους λογαριασμό! 
Ερευνητές ανακάλυψαν πως τα άτομα που επικοινωνούν συχνότερα με τους φίλους τους στο Facebook. έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση αλλά χαμηλότερο αυτοέλεγχο με αποτέλεσμα να καταναλώνουν ανθυγιεινές τροφές μόλις βγουν από το λογαριασμό τους, ειδικότερα εάν προηγουμένως έχουν μιλήσει με τους στενούς φίλους τους. 
 Οι επιστημονικές ομάδες των Πανεπιστημίων Columbia και Pittsburgh επισήμαναν ότι αυτός είναι ο λόγος που το Facebook οδηγεί στην πρόσληψη πρόσθετου βάρους και όχι η καθιστική ζωή που κάνουν οι χρήστες του. Σύμφωνα με δημοσίευσή τους στο αμερικανικό περιοδικό Έρευνας των Καταναλωτών «Ο σκοπός των κοινωνικών δικτύων είναι να ενισχύει τη δημόσια εικόνα του ατόμου, καθώς όλοι θέλουν να είναι αρεστοί στους στενούς φίλους τους. Σαφώς, η καθημερινή ενασχόληση με τα κοινωνικά δίκτυα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση του ατόμου. Ωστόσο αυτές οι δυνατές “δόσεις” αυτοεκτίμησης ενδέχεται να είναι επιβλαβείς για τη συμπεριφορά του χρήστη που οδηγούν στην απώλεια του αυτοελέγχου και την υπερβολική κατανάλωση τροφίμων».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου