22.12.12

Πρόσκαιρη επιδείνωση- Καλός καιρός τα Χριστούγεννα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές, κυρίως από το ύψος της Κατερίνης και νοτιότερα, περιμένουμε σήμερα Σάββατο. 
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
 Πιο αναλυτικά:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 7 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 4 βαθμούς, από 3 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από 5 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα νότια τμήματα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στον Πατραϊκό σχεδόν θυελλώδεις.
 Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το βράδυ θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές στα νότια τμήματα του νομού θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι εντάσεως έως και 4 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το βράδυ όπου θα πέσουν χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ χιόνια θα πέσουν και σε ημιορινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι μεταβλητοί δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στην Εύβοια ενώ σποραδικές και ασθενείς χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από τη νύχτα θα στραφούν σε ανατολικού όπου τοπικά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια όπου στα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Το βράδυ στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και αργά τη νύχτα στη δυτική Κρήτη είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 με 5 μποφόρ στα βόρεια ενώ στα νότια τοπικά θα αγγίξουν τα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Την Κυριακή, στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα νότια και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το πρωί και τη νύχτα θα εκδηλωθεί παγετός στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.

Ο καιρός την εβδομάδα των Χριστουγέννων:

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στα ανατολικά και τα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ όπου από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά αναμένεται παγετός.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το βράδυ θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τοπικές ομίχλες θα εκδηλωθούν το πρωί στα ηπειρωτικά Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όπου από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια, το ανατολικό Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και αργότερα πιθανότατα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη
στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές αργότερα κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου