14.12.12

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΣΑΚΩΝΑΣ -ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ....ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ !

Από σήμερα… σε σήμερα η απόφαση του Ελεγκτικού για το Παραδείσια - Τσακώνα
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Μέχρι την περασμένη Τρίτη γνωρίζαμε, σύμφωνα και με τις ανεπίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υποδομών, ότι τη συγκεκριμένη ημέρα θα συνεδρίαζε το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την παράκαμψη του τμήματος Παραδεισίων-Τσακώνας και την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά προηγούμενης απορριπτικής απόφασής του. Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου εκτιμούσαν πως η απόφαση ενδεχομένως να ανακοινωνόταν και την ίδια ημέρα ή, σε κάθε περίπτωση, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Χθες, όμως, μάθαμε ότι ναι μεν η συνεδρίαση έγινε, αλλά το Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν πρόλαβε να συζητήσει το θέμα στην ολότητά του, λόγω της γνωστής απεργίας των δικαστικών, που διαρκεί εδώ και εβδομάδες! Πληροφορίες, δε, του «Θ» αναφέρουν ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζήτησε εκ νέου συμπληρωματικά στοιχεία.

Ο δε δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας σε δηλώσεις του περιέγραψε την τραγελαφική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ως παράπλευρη απώλεια του «πολέμου» μεταξύ δικαστών και κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, όμως- υποστήριξε- κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ένα έργο που επί της ουσίας είναι έτοιμο δεν παραδίνεται στην κυκλοφορία. Πάντως, δήλωσε, για άλλη μια φορά, ότι ο δρόμος θα παραδοθεί πριν από τις γιορτές σε κυκλοφορία.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συνεδριάσει και πάλι σήμερα, κι αν προλάβει να συζητήσει το θέμα, μπορεί και να βγάλει απόφαση. Αν όλα πάνε καλά, θα ανάψει το πράσινο φως για την απόδοση στην κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος, σε διάστημα λίγων ημερών από την έκδοση της απόφασης.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Υποδομών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη τις προηγούμενες ημέρες, στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του «Μορέα» και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας «Τέρνα», προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να συζητηθούν τα έργα που είναι αναγκαία για τη σύζευξη του αυτοκινητόδρομου με το Παραδείσια-Τσακώνα..tharrosnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου