13.12.12

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κατάσβεση πυρκαγιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που καίει εδώ και αρκετές ημέρες στον ανενεργό σκουπιδότοπο της Τρίπολης στη θέση "Πλάτωμα". Η χωματερή έχει σταματήσει να δέχεται σκουπίδια από τον περασμένο Μάρτιο.
Από την πρώτη ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά καταβάλλονται προσπάθειες, τόσο από συνεργεία του δήμου Τρίπολης, όσο και από την πυροσβεστική για την κατάσβεσή της, ενώ, για τρίτη ημέρα πραγματοποιούνται επιχωματώσεις.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα, του δημάρχου Τρίπολης Ιωάννη Σμυρνιώτη, του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Κώστα Ταλούμη, του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωάννη Καρατζά και υπηρεσιακών παραγόντων, ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η περιφέρεια θα συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς, με εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό, ακόμα και με πόρους εάν χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σημαντικό αυτό πρόβλημα που απειλεί τη δημόσια υγεία και έχει σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.
Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της συγκεκριμένης χωματερής ο περιφερειάρχης ανέφερε, ότι «είναι πρώτη προτεραιότητα για την περιφέρεια Πελοποννήσου και μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2013 θα είναι έτοιμη η μελέτη και θα επιλεγεί ο ανάδοχος, γιατί αυτή είναι και η μοναδική οριστική λύση για την πρόληψη παρόμοιων φαινομένων, αλλά και απόδοση του χώρου για χρήση από τους πολίτες».
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενης κακόβουλης ενέργειας και για την αντιμετώπισή της απαιτείται επιχωμάτωση σε μεγάλη έκταση και ποσότητα. Σε αυτό συμφώνησαν όλοι οι συμμετέχοντες και, ήδη, πέρα από τις ενέργειες του δήμου Τρίπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιπλέον οχήματα μεταφοράς χώματος.
Επίσης, συμφωνήθηκε η διόρθωση της περίφραξης και η αστυνόμευση του χώρου σε εικοσιτετράωρη βάση από τον δήμο, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.
Τέλος, ο κ. Τατούλης ζήτησε από τον δήμο Τρίπολης να προσφύγει στις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποτραπούν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου