15.12.12

Τρία Ελληνόπουλα μεταξύ των μαθητών του μοιραίου σχολείου

6 ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Τρία Ελληνόπουλα που φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χούκ στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, όπου έγινε το μακελειό, είναι ανάμεσα στα παιδιά που στάθηκαν τυχερά και γλύτωσαν από τη μανία του δολοφόνου. 
 Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Σταύρος Παπαγερμανός, στο εν λόγω σχολείο διδάσκουν και δυο ομογενείς δασκάλες, οι οποίες κατάφεραν να διασωθούν, όπως και μια βιβλιοθηκάριος.
Και τα έξι αυτά άτομα ελληνικής καταγωγής ανήκουν στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι στιγμής, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για μαθητή ή εκπαιδευτικό ελληνικής καταγωγής που να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των 26 θυμάτων (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 μέχρι 10 ετών), αλλά και των πολλών τραυματιών, εντούτοις ομογενείς της περιοχής δεν μπορούν να μιλήσουν με σιγουριά επειδή τα ονόματα των νεκρών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.
Επίσης, πάντα υπάρχει η πιθανότητα μια οικογένεια, κυρίως από μεικτούς γάμους, να μην είναι μέλος σε ελληνορθόδοξη κοινότητα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος επικοινώνησε αμέσως μετά το άκουσμα της φρικτής είδησης με τον ιερατικό προϊστάμενο του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρο Καρλούτσο. Όπως σημειώνεται, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «έγκλημα απίστευτου χαρακτήρα και μεγέθους, μια ειδεχθή πράξη, το είδος της οποίας η κοινωνία μας πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να εμποδίσει και να απαλείψει».
Επιπλέον, κάλεσε του πιστούς «να προσευχηθούν με θέρμη και πίστη για την από Θεού στήριξη και παρηγοριά προς όλους τους ανθρώπους και τις οικογένειες που υποφέρουν και για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων της φοβερής αυτής τραγωδίας».

Τέλος, αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί αύριο το ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Η αμερικανική κοινωνία είναι σοκαρισμένη μπροστά σ' αυτή την καινούρια και πρωτοφανή τραγωδία.
«Το ποτήρι ξεχείλισε» είναι το μήνυμα που στέλνουν προσωπικότητες, απλοί πολίτες και μαζικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτώντας να υπάρξει επιτέλους αυστηρότερη νομοθεσία για την πώληση, την κατοχή και την χρήση πυροβόλων όπλων.
 Όπως τονίζεται, κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, διεξάγονται έντονες συζητήσεις και δίνονται υποσχέσεις για να ληφθούν μέτρα, αλλά όσον περνάει ο καιρός το ζήτημα ξεχνιέται και στο τέλος της ημέρας περιθωριοποιείται και πάλι, μέχρι να εκδηλωθεί μια άλλη παρόμοια βίαιη πράξη και να επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό.
Τώρα όμως, σύμφωνα με τα όσα λέγονται σε ραδιοτηλεοπτικές συζητήσεις και παρουσιάζονται στη σχετική αρθογραφία, οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εξοργισμένοι, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτούν πια τη συνέχιση της απάθειας του πολιτικού συστήματος για την ελεύθερη σχεδόν πώληση και διακίνηση πυροβόλων όπλων κάθε μορφής.defencenet.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου