13.12.12

ΠΑΣΕΓΕΣ- Αιτία πολέμου η φορολόγηση των μέσων παραγωγής των αγροτών

«Αιτία πολέμου» θα αποτελέσει η φορολόγηση των μέσων παραγωγής των αγροτών, δηλαδή αγροτεμάχια, αποθήκες, συσκευαστήρια κ.α., δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, πριν την έναρξη της πανελλαδικής σύσκεψης των διοικήσεων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.
   Σύσκεψη, όπου συζητείται σειρά προτάσεων για τη φορολόγηση των αγροτών προκειμένου μετά την οριστικοποίησή τους να υποβληθεί στο πλαίσιο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Μάλιστα, ο κ. Καραμίχας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε επίσης, πως «η ΠΑΣΕΓΕΣ είναι διατεθειμένη να καλύψει πολιτικά ενδεχόμενες αγροτικές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των διεκδικήσεών της».
   Οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στον αγροτικό χώρο, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής, οι πολύ μικρές εκμεταλλεύσεις ή ο μεγάλος κίνδυνος ζημιών στην παραγωγή, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διότι «διαφορετικά η μικρομεσαία αγροτιά θα ξεκληριστεί».
   «Οι αγρότες και σήμερα φορολογούνται», είπε ο κ. Καραμίχας, Δεν είμαστε αντίθετοι με τη τήρηση βιβλίων, αλλά όχι για τους μικρούς αγρότες. Διαφωνούμε με τον συντελεστή 13% και πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να είναι διαφορετική η φορολόγηση της φυτικής παραγωγής από τη ζωική». Όπως διευκρίνισε θα πρέπει η φορολογία στους κτηνοτρόφους, να είναι η μισή απ΄αυτή που θα οριστεί για τη φυτική παραγωγή.
   Πρόσθεσε επίσης, πως με τα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται σε συνδυασμό με τις περικοπές που έχουν γίνει, ουσιαστικά εξανεμίζονται οι ενισχύσεις των 2 δισ. ευρώ που ετησίως λαμβάνουν οι αγρότες. Αναφερόμενος στην ψαλίδα των τιμών τόνισε πως με την υιοθέτηση του ηλεκτρονικού τιμολογίου θα εκλείψουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, προσθέτοντας πως «ο αγροτικός κόσμος σήμερα είναι εκτεθειμένος στο καρτέλ των αγροεφοδίων και στο λιανεμπόριο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου