21.3.13

Νάντια Γιαννακοπούλου-Να προσφέρουμε πάλι λύση, ελπίδα και προοπτική !!!

Στην πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη 20/3/2013 συμμετείχε το μέλος του Π.Σ. Νάντια Ι.Γιαννακοπούλου. 
Στην τοποθέτησή της η κα Γιαννακοπούλου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής
-Σχετικά με τις εξελίξεις στην Κύπρο τόνισε ότι η απόφαση του Εurogroup, ιδιαίτερα  στο σκέλος που αφορά την συμμετοχή των καταθετών με καταθέσεις μικρότερες των 100.000 ευρώ, είναι κοντόφθαλμη και τιμωρητική και πλήττει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά την Ευρωζώνη στο σύνολό της, καθώς θίγει καίρια την εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα.
-Τόνισε ότι  ανεξάρτητα από την έκβαση του κυπριακού «όχι» και την αποτίμηση αυτής της στάσης των Κυπρίων, αποτελεί σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο είναι αναγκαίο και για τη χώρα μας, το θέμα της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων γύρω από έναν κοινό εθνικό στόχο.
-Όσον αφορά την εσωτερική πολιτική μας σκηνή, η κα Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανεργίας και στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπισή της.
Η μεγάλη και φιλόδοξη πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τόνισε, για τη στήριξη 500.000 θέσεων εργασίας και τη δημιουργία 200.000 προσωρινών θέσεων εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρήσεις με την μεταφορά πόρων τουλάχιστον 1 δις ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία στο Ευρωπαικό Κοινωνικό Ταμείο, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και προοπτικές. Ιδιαίτερη προσοχή και πολύ συγκεκριμένες και άμεσες λύσεις πρέπει να δοθούν στην δημιουργία προγραμμάτων καταπολέμησης της ανεργίας των νέων επιστημόνων
-Τέλος, η κα Γιαννακοπούλου τόνισε ότι σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, το μήνυμα του Συνεδρίου ήταν ξεκάθαρο: ανανέωση, όχι μόνο ηλικιακή αλλά κυρίως ανανέωση πολιτικής κουλτούρας και πρακτικής, και ενότητα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει σύντομα στην ολοκλήρωση της οργανωτικής ανασυγκρότησής του με την εκλογή των περιφερειακών του οργάνων, προκειμένου οργανωμένα και συντεταγμένα να προχωρήσει στο μείζον θέμα: να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να ξανασυναντηθεί με την ελληνική κοινωνία.
Να μπορέσει να συμπορευθεί ξανά με τους νέους, με τους ανέργους, με τους αγρότες, με τους συνταξιούχους, με τους μισθωτούς, με τους επαγγελματίες. με τις παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως με τους μη προνομιούχους της εποχής μας. Αυτούς πρέπει να αγκαλιάσουμε ξανά. 
Και σε αυτούς είναι χρέος μας να προσφέρουμε πάλι λύση, ελπίδα και προοπτική.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου