22.3.13

" ΠΟΥΛΗΣΑΝ " τους σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας !

Συνεχίζουν αλλά ...μόνοι τους τις κινητοποιήσει.!!!
Συμπαράσταση ζητούν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας, που συνέχισαν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», το οποίο αφενός υποβαθμίζει τα πτυχία που θα λάβουν και αφετέρου καταδικάζει σε μαρασμό και ίσως σε κλείσιμο το ίδιο το ίδρυμα… 
Το μεσημέρι οι σπουδαστές, όλων των Σχολών και Τμημάτων του ΤΕΙ, συγκεντρώθηκαν και πάλι στα «Ψαράκια», σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο «Αθηνά», ακολούθως μετέβησαν στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, όπου πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο ισόγειο, ενώ αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα.
Όπως είπαν οι σπουδαστές, ο δήμαρχος τους κάλεσε να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους και τους τόνισε ότι μόνο με αγώνες και επιμονή θα επιτύχουν αυτό που ζητούν, όπως είπε ότι συνέβη με την επαναλειτουργία του στρατοπέδου! Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος σε δηλώσεις του είχε πει ότι το σχέδιο «Αθηνά» δεν είναι ό,τι το καλύτερο αλλά ούτε και ό,τι το χειρότερο για το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Πάντως οι σπουδαστές αναζητούν τους τρόπους με τους οποίους θα ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, η οποία μέχρι τώρα είναι μάλλον αδιάφορη για όσα επέρχονται σχετικά με το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σε αυτό το πλαίσιο οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μάλιστα αύριο ενδέχεται να δώσουν το «παρών», με πανό διαμαρτυρίας, στις εκδηλώσεις της 23ης Μαρτίου και την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας.
Μέχρι σήμερα το ΤΕΙ ήταν σε κατάληψη από τους φοιτητές, οι οποίοι την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Στ.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου