5.4.13

Μέρισμα ρεκόρ για τη μετοχή της Καρέλιας

 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !
Η βιομηχανία αναμένει για το 2013 άνοδο των πωλήσεων στο εξωτερικό και αστάθεια στην εσωτερική αγορά.
Τη διανομή μερίσματος συνολικού ποσού 23,515 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί σε 8,52 ευρώ ανά μετοχή και είναι αυξημένο κατά περίπου 12% σε σχέση με το 2011, θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Καπνοβιομηχανίας «Καρέλια Α.Ε.» στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων στις 21 Ιουνίου.
Το προτεινόμενο μέρισμα είναι από τα μεγαλύτερα ανά μετοχή απ’ όλες τις εισηγμένες για τη χρήση του 2012 και διαμορφώνει καθαρή μερισματική απόδοση της τάξης του 7,11% με βάση τη χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής την 31η Δεκεμβρίου 2012.
Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», το μέρισμα είναι απόλυτα συνυφασμένο με την πορεία της μεγαλύτερης επαρχιακής βιομηχανίας της χώρας την παρελθούσα χρήση.
Σύμφωνα με την έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, «η αύξηση της ζήτησης των προϊόντων στο εξωτερικό, σε σύγκριση με τη χρήση 2011, παρά την αβεβαιότητα που επικράτησε και επικρατεί στη διεθνή αγορά, και παρά τη σημαντική έλλειψη ρευστότητας, είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του καθαρού, χωρίς Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), κύκλου εργασιών του ομίλου κατά 15,16%, στα 179,351 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ενισχύθηκαν κατά 26,78%, στα 47,776 εκατομμύρια ευρώ».
Σε ό,τι αφορά την εσωτερική αγορά, η διοίκηση σημειώνει ότι η ύφεση, σε συνδυασμό με τα φορολογικά και μη μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του καθαρού, χωρίς ΕΦΚ, κύκλου εργασιών κατά 17,88% σε σχέση με το 2011. Ο όμιλος αύξησε κατά 3,11% το απασχολούμενο προσωπικό του στα 479 άτομα.
Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η ελληνική αγορά θα παραμείνει ασταθής, ελαφρά ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι πωλήσεις στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δυτικής Ευρώπης γενικότερα, ενώ στη Βουλγαρία αναμένεται ένταση του ανταγωνισμού.
: tharrosnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου