5.4.13

Αφόρητη η κατάσταση στον κάμπο της Μεσσηνίας !!!

Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από τις δημοτικές ενότητες Θουρίας, Αρίου και Αρφαρών επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Καλαμάτας και του επέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο σημειώνουν ότι η καθημερινή ζωή των κατοίκων στην περιοχή, έχει γίνει επικίνδυνη και αφόρητη, λόγω της έντονης παραβατικής συμπεριφοράς που παρατηρείται στην περιοχή.
Στο ψήφισμα κάνουν λόγο για «απαράδεκτη κι επικίνδυνη κατάσταση» και προσθέτουν πως, «θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι φορείς κωφεύουν και τους καθιστούμε υπεύθυνους για το όποιο ατυχές ή απρόβλεπτο περιστατικό συμβεί», ενώ ζητούν, «αυστηρή εφαρμογή των νόμων, την καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου από τον αρμόδιο εισαγγελέα», παράλληλα με την σύσταση αστυνομικού τμήματος στην ανωτέρω περιοχή.
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, με δηλώσεις του επεσήμανε πως, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Εσωτερικών και της περιφέρειας Πελοποννήσου, τίποτε δεν έχει γίνει στην κατεύθυνση συνεννόησης και συντονισμού, για τη διαχείριση αυτού προβλήματος το οποίο, όπως είπε, λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις και ενδεχομένως να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Το θέμα συζητήθηκε και στο χθεσινοβραδινό δημοτικό συμβούλιο και σήμερα το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας επισκέφθηκε διαδοχικά τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο, Β. Γεωργακόπουλο και τον εισαγγελέα πρωτοδικών Καλαμάτας Δ. Σταύρου, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών. Ο κ. Νίκας, μετά τις συναντήσεις που είχε, συνέστησε ψυχραιμία και μίλησε για την αναγκαιότητα να επικρατήσει η λογική.
Τέλος, από τη δημοτική αρχή επισημαίνεται πως από αύριο, θα πυκνώσουν οι περιπολίες της ομάδα ΔΙΑΣ σε όλα τα πεδινά δημοτικά διαμερίσματα και τις προσεχείς ημέρες ο δήμαρχος, μαζί με τον εισαγγελέα και τον αστυνομικό διευθυντή, θα επισκεφθούν τα χωριά που παρουσιάζεται έντονο πρόβλημα παραβατικότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου