1.5.13

ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Στον Μελισσανίδη ο ΟΠΑΠ ..

Δεκτή έκανε το ΤΑΙΠΕΔ την νέα, βελτιωμένη, πρόταση της Emma Delta Ltd., ύψους 652 εκατ. ευρώ, για το 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. 

Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, αφού ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία, έδωσε το «πράσινο φως» για την αποδοχή της πρότασης.

Η Emma Delta Ltd., είναι επενδυτικό κεφάλαιο το οποίο διαχειρίζεται η Emma Delta Management Ltd. με κύριους μετόχους τους Jiri Smejc και Γ. Μελισσανίδη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στο fund μετέχουν επίσης η ιταλική Lottomatica καθώς και σημαντικής οικονομικής επιφάνειας Ρώσοι και Τσέχοι επενδυτές.

H σύμβαση για την απόκτηση του 33% της ΟΠΑΠ θα πρέπει εν συνεχεία να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, να κυρωθεί από τη Βουλή και την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. για θέματα ανταγωνισμού.

"Η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση"

Σε δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία "η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας".

"Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο" σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.

Προσθέτοντας πως "το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία".





Πηγή:www.capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου