2.5.13

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ-"Καλοκαιρινό" Πάσχα με ζέστη και ηλιοφάνεια !!!

«Καλοκαιρινό» θα είναι το φετινό Πάσχα με ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες και καλοτάξιδες θάλασσες σε Αιγαίο και  Ιόνιο, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τόσο την Κυριακή όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα ο υδράργυρος θα φτάσει ως τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ιδιαίτερα για την Κυριακή του Πάσχα, ο ουρανός θα συννεφιάσει τις απογευματινές ώρες μόνο σε ορεινές περιοχές στη βορειοδυτική Ελλάδα, στην οροσειρά της Πίνδου και τη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφορ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δεύτερα του Πάσχα αναμένονται λίγες νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά πελάγη 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου