4.5.13

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό, το απόγευμα, το Αγιο Φώς στην Αθήνα

Λίγα λεπτά μετά τις επτά, με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, έφθασε, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μετέφερε το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. 
Στο αεροδρόμιο η υποδοχή, όπως κάθε χρόνο, έγινε με τιμές αρχηγού κράτους. Μόλις έφθασε το Αγιο Φως, τελέστηκε σύντομη δέηση στο αεροδρόμιο ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, ο οποίος πήγε στα Ιεροσόλυμα και παρέστη στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτος στο Ναό της Αναστάσεως, ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
 Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ στην τελετή παρέστη και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει το αεροδρόμιο Αθηνών.Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ.Κ.
Τσιάρας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, ενώ ο κ. Γ. Καλατζής εκπροσώπησε την Βουλή.
Από το αεροδρόμιο, το Αγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ ειδικές πτήσεις αναχωρούν από το αεροδρόμιο προκειμένου να μεταφέρουν το Αγιο Φως ακόμη και στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου