" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

18.6.13

Συνελήφθη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών για υπεξαίρεση πάνω από 466.000 ευρώ

Υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθη για υπεξαίρεση ποσού πάνω από 466.000 ευρώ, που προοριζόταν για μισθοδοσίες και ανάγκες του υπουργείου στο εξωτερικό, ενώ φέρεται ότι είχε πάθος με τον τζόγο, κάτι που θεωρείται πιθανό ότι τον οδήγησε στις παράνομες ενέργειες του σε βάρος της υπηρεσίας του.
Πρόκειται για έναν 53χρονο, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεκπεραίωσης και Διπλωματικού Ταχυδρομείου του Υπουργείου Εξωτερικών, ύστερα από έρευνες που ξεκίνησαν έπειτα από ενδείξεις που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για ατασθαλίες του υπαλλήλου.

Ο 53χρονος ήταν υπόλογος και διαχειριστής συγκεκριμένου τμήματος και είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διάφορων «αξιών» και χρηματικών ποσών, για την κάλυψη αναγκών υπηρεσιών υπουργείων και πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο υπάλληλος, με διάφορες μεθοδεύσεις, δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες» συνολικού ποσού 153.311 ευρώ, καθώς επίσης και φακέλους με τη μισθοδοσία προσωπικού πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό, γι' αυτό συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Μετά το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν 52 περιπτώσεις «αξιών» από τις οποίες είχε υπεξαιρεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 466.194,87 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές, είτε έλλειπε παντελώς ο σχετικός φάκελος και υπήρχε μόνο το συνοδευτικό έγγραφο είτε υπήρχε ο φάκελος αποσφραγισμένος, με σπασμένη τη σφραγίδα από ισπανικό κηρό, ενώ από το εσωτερικό του έλλειπε όλο ή μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που περιείχε.

Στο σπίτι του 53χρονου συλληφθέντα καθώς και στο γραφείο του, στο υπουργείο Εξωτερικών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -ένα πιστόλι, το οποίο κατείχε παράνομα, -μία επιταγή αξίας 1.513,17 ευρώ, σκισμένη σε κομμάτια, -πλάκες ισπανικού κηρού, για τη σφράγιση φακέλων ή δεμάτων, πολλές εκ των οποίων έφεραν ενδείξεις πρόσφατης χρήσης, -τέσσερις φάκελοι «αξιών», που φέρουν αλλοιωμένες σφραγίδες με βουλοκέρι, -οι αποσφραγισμένοι φάκελοι που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, -δύο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ξενοδοχείων, -υπηρεσιακό έγγραφο, πρωτόκολλο «παράδοσης - παραλαβής, αξιών - κλειδιών κ.λπ.» και -μία απόδειξη είσπραξης κερδών από τυχερό παίγνιο. Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 αποδείξεις τυχερών παιγνίων καθώς και πλήθος λαχείων. 

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι επισκεπτόταν τακτικά το καζίνο Λουτρακίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου