21.6.13

Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς και η αδελφή του Νότα

Του Παναγιώτη Στάθη
«Ποινή» που τον οδηγεί ουσιαστικά στην ελευθερία επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον επιχειρηματία μόδας Λάκη Γαβαλά και την αδελφή του Νότα, αφού τους χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το δεύτερο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 7 ετών στον κ. Γαβαλά με αναστολή στην έφεσή του και τού άνοιξε παράθυρο ελευθερίας όπως και στην αδελφή του Νότα η οποία καταδικάστηκε σε 6 χρόνια, ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον πρώην συζυγό της Κ. Πανουσόπουλο. Όλοι είναι ελεύθεροι με την υποχρέωση να πληρώσουν ως εγγύηση 2000 ευρώ ο καθένας και επιπλέον με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. 

Και στους τρεις αναγνωρίστηκαν τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου καθώς και του ότι επιδίωξαν να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Η προσφορά του ακινήτου
Καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της δίκης έπαιξε το γεγονός της προσφοράς του ακινήτου του επιχειρηματία στην Κάντζα προς το ελληνικό δημόσιο, την οποία ήδη έχει κοινοποιήσει εγγράφως δια του συνηγόρου του Γιάννη Παγορόπουλου προς το Υπ.Οικ.

Είχε προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, σύμφωνα με την οποία οι τρεις προφυλακιστέοι καηγορούμενοι θα έπρεπε να κριθούν ένοχοι για το αδίκημα μη απόδοσης ΦΠΑ, ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, κατ΄ εξακολούθηση. "Ήδη το ΦΠΑ οφειλόταν από προηγούμενο διάστημα, άρα το γνώριζαν και οι τρεις, ιδίως ο Κων. Πανουσόπουλος που υπήρξε υπεύθυνος για τα οικονομικά. Αλλά και οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι γνώριζαν ότι υπήρχαν χρέη και πως η επιχείρηση δεν πήγαινε καλά" υποστήριξε κατά την πρότασή της η εισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί και στα τρία μέλη του δ.σ. της LAK ΑΕ η ελαφρυντική περίσταση του προτέρου εντίμου βίου. 

Η Lak, όπως είχε  πρώτο το Capital.gr, είχε αιτηθεί ένταξης στο άρθρο 99 τον Ιούλιο του 2011. Μερικούς μήνες αργότερα, ο διάσημος μόδιστρος προφυλακίστηκε για χρέη προς το Δημόσιο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ D&G;
Απολογούμενος, ο Λάκης Γαβαλάς ανέφερε ότι υπεύθυνος για τα οικονομικά της επιχείρησης ήταν ο τέως γαμπρός του και συγκατηγορούμενός του, Κ. Πανουσόπουλος, εξηγώντας: "Ημασταν και οι τρεις ενωμένοι, ο καθένας στον τομέα του. Δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με τα οικονομικά, άλλωστε δεν είχα δικό μου τραπεζικό λογαριασμό ούτε μπλοκ επιταγών".

Πρόσθεσε ότι η LAK ΑΕ χτυπήθηκε από την κρίση και δεν γινόταν να πληρωθούν οι υποχρεώσεις της εταιρείας. "Δεν είχα κανένα δόλο. Σήμερα παραχωρώ ακίνητα της εταιρείας. Αυτό που ζω είναι η υπέρτατη τιμωρία. Οι συνάδελφοί μου D&G είναι με το σκάφος στη Μήλο σήμερα και εγώ είμαι εδώ...".

Η αδελφή του και επίσης κατηγορούμενη, Νότα Γαβαλά, ισχυρίστηκε ότι ούτε αυτή είχε σχέση με τα οικονομικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν έφυγε, αλλά προσπάθησε να βρει μια λύση.

Ο πρώην σύζυγός της, Κ. Πανουσόπουλος, που ασχολήθηκε με την οικονομική διεύθυνση της επιχείρησης, είπε ότι μέχρι τον Ιούνιο 2011 δεν υπήρχαν οφειλές προς το Δημόσιο. Όταν επέστρεψε από την Αμερική, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση, είδε ότι υπήρχε καθυστερήση στην πληρωμή ΦΠΑ και προχώρησε στους απαραίτητους διακανονισμούς. Μέχρι τότε οι σχέσεις του με τους συγκατηγορούμενούς του είχαν διαταραχθεί.

 Capital.gr,


Πηγή:www.capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου