" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

22.6.13

Είκοσι μήνες φυλάκιση με αναστολή σε πρώην βουλευτή της ΝΔ που «πουλούσε» διορισμούς |

Την ποινή των 20 μηνών φυλάκισης, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε πρώην βουλευτή της ΝΔ που «πουλούσε» διορισμούς στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε υποσχεθεί σε γυναίκα μία θέση στο Δημόσιο με αντάλλαγμα 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ThrakiToday πρόκειται για τον Νίκο Σαλίκα, ο οποίος σε πρώτο βαθμό, το 2011, είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης. Οπως αναφέρει το κατηγορητήριο ο δικηγόρος, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ το διάστημα 1989-1993 είχε υποσχεθεί το 2006 να διορίσει στο Δημόσιο μία μητέρα δύο παιδιών, αναφέροντάς της πως είχε προσβάσεις για να την τοποθετήσει σε μία θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για το σκοπό αυτό η καταγγέλουσα πλήρωσε 10.000 ευρώ, ενώ ο βουλευτής την σύστησε στον Χαράλαμπο Βαμβακίδη, φίλο του από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία πλήρωσε συνολικά 23.000 ευρώ έως και τον Ιούνιο του 2007, χωρίς τελικά να διοριστεί ποτέ. Μάλιστα έκανε μήνυση και στον φίλο του βουλευτή, ο οποίος με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε το 2009 σε εννιά χρόνια κάθειρξη.
Ο κ. Σαλίκας ανέφερε κατά την εκδίκαση πως ο ίδιος δεν ωφελήθηκε οικονομικά- προώθησε τις 10.000 ευρώ στον φίλο του- και τόνισε ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν βουλευτής. Ομως ο πρώην βουλευτής Ροδόπης καταδικάστηκε από το 5μελές Εφετείο Θράκης με την κατηγορία της απάτης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου