21.6.13

Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

«Αν και ανήκω ιδεολογικά στην κεντροαριστερά (προέλευση ΚΚΕ εσωτ.) ψήφισα και ψηφίζω Σαμαρά» μου έλεγε άνεργος φίλος, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα


Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Κυρίαρχο σύμπτωμα της παρούσας πολιτικής κρίσης και της αδυναμίας των κομμάτων να κατανοήσουν ότι ο συνδετικός ιστός για δημιουργία βάσης ψηφοφόρων είναι τα κοινά συμφέροντα πλέον και όχι τα δήθεν ιδεολογικά σχήματα (Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο) που ανήκουν αναπόδραστα στο παρελθόν.

Η πραγματική τεράστια πόλωση της Ελληνικής κοινωνίας είναι μεταξύ του ιδιωτικού τομέα, που καταστρέφεται συνεχώς μαζί με την πραγματική οικονομία και τις πραγματικές θέσεις εργασίας, και του χρεωκοπημένου Δημοσίου μαζί με τα πολιτικά και συνδικαλιστικά ζόμπι που επιμένουν να γαντζώνονται στο αμαρτωλό παρελθόν τους και να λανσάρουν ψευτοδιλήμματα.
Το μιντιακό σύστημα εξακολουθεί να εξαντλεί την υπομονή μας, προσπαθώντας να ερμηνεύσει με εργαλεία πρότυπα και μεθόδους του παρελθόντος τις πρωτόγνωρες, νέες καταστάσεις και ισορροπίες που χρειάζονται νέες φωνές, νέα οράματα και νέες αφηγήσεις γιατί καλώς ή κακώς ο κόσμος άλλαξε, η οικονομία παγκοσμιοποιήθηκε και η εσωστρέφεια πέθανε.
Τραγικά θύματα οι άνεργοι, του ιδιωτικού τομέα τωρα και σύντομα και του Δημοσίου, παλινδρομούν ανάμεσα στην τόσο απροκάλυπτα ψευδή παροχολογια της Τσιπρόφουσκας και στην αδιέξοδη προς το παρόν, ειλικρινή όμως προσπάθεια των Σαμαρά, Βενιζέλου να χτίσουν το νέο μεταρρυθμιστικό οικοδόμημα, δυστυχως με παλαιά υλικά ανίκανων υπουργών με ιδιοτελείς ατζέντες.
Το χειρότερο δείγμα γραφής υπευθυνότητας απέναντι στο πραγματικό συμφέρον της χώρας, δίνει η ψοφοδεής ΔΗΜΑΡ που μπροστά στο επερχόμενο πολιτικό κόστος και αφού καθυστέρησε τη χώρα κατά πολύ με το δίδυμο της ακινησίας Μανιτάκη, Ρουπακιώτη, υποχωρεί άτακτα στην κλασσική αριστερή εσωστρέφεια , χάνοντας ακόμη μια φορά την εικόνα του δάσους για το δένδρο της ανεκδιήγητης ΕΡΤ (Δηθεν).
Μόνη μας ελπίδα για μεταρρύθμιση, προσέλευση επενδύσεων και νέες πραγματικές θέσεις εργασίας είναι η δημιουργία πραγματικού επιτελείου ειδικών δυνάμεων από ικανούς τεχνοκράτες υπουργούς και εφαρμογή στη πράξη του ασυμβίβαστου της βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας (πολυπόθητο ζητούμενο της επερχόμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης αιώνες τώρα).
Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος προόδου για την χώρα. Οι δυνάμεις της αντιμεταρρύθμισης την πολεμούν λυσσαλέα γιατί απειλεί τον παρασιτικό βιοπορισμό τους.
Χρειάζεται επιστράτευση των άριστων από την κυβέρνηση που θεωρώ ότι καταλαβαίνει πλέον πως ότι απώλεια ψηφοφόρων δημιουργηθεί από τις δυνάμεις της καθυστέρησης θα αναπληρωθεί πολλαπλάσια από την δεξαμενή του χειμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, γιατί απλά έτσι τον συμφέρει.

Θ.Σιωζοπουλος Σ.Επιχειρησεων

e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου