29.6.13

Πολυλίμνιο – Η « Γαλάζια λίμνη» της Μεσσηνίας !!

Σ'ένα μικρό φαράγγι, δίπλα στο χωριό Χαραυγή, μεταξύ Καλαμάτας και Πύλου, η φύση είχε μεγάλα κέφια και με τα απλά υλικά ενός μικρού φαραγγιού δημιούργησε ένα εντυπωσιακό τοπίο από αλλεπάλληλες λιμνούλες και καταρράκτες. 
Πριν από λίγα χρόνια, ο δήμος έφτιαξε δρόμο, δύο πάρκιν σε δύο διαφορετικά σημεία του φαραγγιού κι ένα στοιχειώδες μονοπάτι σε αυτό, κάνοντάς το έτσι προσιτό στον κόσμο. 
Πάρτε, λοιπόν, μαγιό μαζί σας, φορέστε παπούτσια για περπάτημα κι ακολουθήστε τα… δεκάδες καβούρια στο δρόμο για το νερό!
Πώς θα πάτε...
Από το χωριό Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης  (πολύ κοντά στην Καζάρμα) ξεκινάει ένας στενός, αλλά καλά πατημένος χωματόδρομος προς το φαράγγι, που διακλαδίζεται και καταλήγει σε δύο διαφορετικά σημεία του Πολυλίμνιου. 

Αν δεν είστε πολύ του περπατήματος, στρίψτε δεξιά για το πάρκιν της Μαύρης Λίμνας, αλλά αν θέλετε να χωθείτε στα βραχώδη συμπλέγματα, τότε στρίψτε αριστερά για το πάρκιν της λίμνης του Ιταλού. 
Το φαράγγι από την πρώτη στιγμή προσφέρει υπέροχες εικόνες. Είναι καταπράσινο, πολύ στενό και βραχώδες. Όπου υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο άνοιγμα δημιουργούνται βαθυγάλανες λιμνούλες. 
Η διάσχιση διευκολύνεται σε ορισμένα σημεία από ξύλινες γέφυρες καθώς και από μεταλλικά στηρίγματα, που στα πολύ δύσβατα σημεία σάς βοηθούν να σκαρφαλώσετε. Πάντως, θα χρειαστεί να βρέξετε τα πόδια σας, γι’ αυτό φροντίστε να είστε ντυμένοι ελαφριά. 
Το μαγιό επιβάλλεται. Η πιο ιδανική «πισίνα» είναι η λίμνη Κάδη με το μεγάλο καταρράκτη. Αν αναζητάτε φυσικό spa, τότε κολυμπήστε με απλωτές μέχρι την πλευρά του καταρράκτη και σταθείτε ακριβώς από κάτω αφήνοντας τα πεντακάθαρα νερά να πέφτουν με δύναμη στους ώμους σας...
Διάσχιση φαραγγιού
Οι πιο δραστήριοι μπορούν να διασχίσουν όλο το Πολυλίμνιο. Γενικά είναι μάλλον βατό, εκτός από την περιοχή των καταρρακτών, όπου έχουν τοποθετηθεί ανεμόσκαλες για να διευκολυνθούν οι περιηγητές. 

Αν κάνετε τη διαδρομή μεταξύ των δύο πάρκιν, θα συναντήσετε τη λίμνη του Ιταλού, τη λίμνη Καδούλα, την Κάδη, τους καταρράκτες, το νερόμυλο και τη Μαύρη Λίμνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου