27.6.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ..«Πάμε Βόλτα»

• στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σάββατο 29/6, στις 11.00
• στα καλντερίμια της Βέργας, την Κυριακή 30/6, στις 8.30
 
Η ομάδα «Πάμε Βόλτα» αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιήσει δύο εκπαιδευτικές «βόλτες». 
 
Συγκεκριμένα:

• Το Σάββατο 29 Ιουνίου και ώρα 11.00, η ομάδα «Πάμε Βόλτα», στην προσπάθειά της να καταστήσει γνωστά στους φίλους της ιστορικά, πολιτικά και πολιτιστικά γεγονότα της Μεσσηνίας στην αρχαιότητα, θα επισκεφτεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας.
Παράλληλα, θα γίνει περιήγηση στη φωτογραφική έκθεση «Δες το με άλλο μάτι...φωτογραφίζοντας τα μνημεία του τόπου μας», με έργα φωτογράφων από τη Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Καλλιτεχνικό Στέκι.
Την εκπαιδευτική περιήγηση θα κάνει η αρχαιολόγος της ΛΗ' ΕΠΚΑ Μαρία Τσουλάκου.
Σημείο συνάντησης, η είσοδος του Μουσείου.
Εισιτήριο για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο: 3 ευρώ
 
 
• Την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 8.30, η ομάδα «Πάμε Βόλτα», ύστερα από  πρωτοβουλία των κατοίκων της Κάτω Βέργας, θα πραγματοποιήσει χαλαρή πεζοπορία στα παλιά καλντερίμια της Βέργας, από την Κάτω Βρύση μέχρι και την Πάνω Βρύση, ανάμεσα σε δροσερή βλάστηση. Όλοι είναι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν στη βόλτα αυτή, η οποία πραγματοποιείται με σκοπό τη σωτηρία και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Η αναχώρηση θα γίνει από το παλιό εστιατόριο «Σέλιτσα».
Διαδρομή: Από το καλντερίμι της Κάτω Βρύσης μέχρι την Εκκλησία Ευαγγελιστρία και από το μονοπάτι μέχρι το εκκλησάκι Άγιος Κωνσταντίνος και την Πάνω Βρύση.
Ξεκούραση - καφές στην ταβέρνα «Πετράλωνο», επιστροφή στις 11.30, μέσω αντίστροφης διαδρομής και ξεκούραση - καφές στο «Καστράκι».
Για πληροφορίες, Σωτήρης Θεοδωρόπουλος 6976856885
 
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου