12.10.13

ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!της ΕΛΑΣ-Διέκοψε τα 18 ζευγάρια που χόρευαν τάνγκο... γιατί δεν είχαν άδεια!

Μόνο στην Πάτρα σταμάτησαν την δημόσια εκδήλωση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του Αργεντίνικου χορού
Ο κόσμος είχε συγκεντρωθεί και θαύμαζε τας 18 ζευγάρια! 
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα τάνγκο και χορευτές από την Πάτρα αποφάσισαν να την γιορτάσουν χορεύοντας δημοσίως... στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. 
Το θέαμα ήταν υπέροχο, όμως η αστυνομία... αποφάσισε να το διακόψει! Πρόκειται για μία πρωτοφανή ενέργεια της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. που δεν έχει προηγούμενο! Αστυνομικοί πήγαν στο σημείο και ζήτησαν από τους χορευτές... να σταματήσουν να χορεύουν γιατί... δεν είχαν λάβει άδεια από τον Δήμο! Επρόκειτο για 36 πατρινούς χορευτές, μέλη της Σχολής Tanguera οι οποίοι απέδιδαν εξαίσια τις χορευτικές τους φιγούρες κερδίζοντας τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα όλων των περαστικών! Κι όμως η αστυνομία τους ενημέρωσε πως... δεν είχαν λάβει άδεια από τον Δήμο!
Τα ερωτήματα βέβαια πολλά! Όταν γίνονται πορείες στην πόλη λαμβάνεται άδεια από τον Δήμο; Όταν αρκετοί μουσικοί κάνουν υπαίθριες συναυλίες για να μαζέψουν χρήματα παίρνουν άδεια από τον Δήμο; Όταν κλείνουν οι δρόμοι... για ψύλλου πήδημα, λαμβάνεται άδεια από τον Δήμο; Τόσο μεγάλη ήταν η «ευαισθησία» των αστυνομικών αρχών για την τήρηση της νομιμότητας ώστε να διακόψουν μία τόσο όμορφη εκδήλωση;

Το Greece TangoDay, ήταν πάντως πιστό στο ραντεβού του για 3η συνεχόμενη χρονιά έστω και αν διεκόπη τόσο άδικα και παράλογα. Ήταν μια μέρα θεσμός που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να έχουν μία πρώτη επαφή με τον πιο δημοφιλή χορό της Αργεντινής, το tango.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως όπως συνέβη σε όλες τις πόλεις της χώρας, σχολές και ομάδες χορού πραγματοποίησαν εκείνη την ημέρα δωρεάν μαθήματα tango προς το ευρύ κοινό. 
Με στόχο να προσφέρουν σε όλους την δυνατότητα να γνωρίσουν το χορευτικό κόσμο του Τango και την ομορφιά του.
Όπως έγραφε η πρόσκληση για την συγκεκριμένη διοργάνωση στην Πάτρα «έμπειροι χορευτές και καταξιωμένοι δάσκαλοι, παρουσιάζουν τη μαγεία του tango σε μια υπαίθρια βραδιά χορού, όπου ο κόσμος της Πάτρας θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το tango αλλά και να διδαχθεί τα πρώτα του βήματα, δωρεάν. 
Το γεγονός θα λάβει χώρα στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου (στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου), από τις 21.00! Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιεράπετρα Κρήτη, Ρόδος), δείχνοντας την τρυφερή πλευρά του χορού αυτού σε όλη την Ελλάδα»! Μόνο που σε όλες τις πόλεις η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα. Στην Πάτρα... επενέβη η αστυνομία και διέκοψε τους χορευτές. 
 dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου