10.10.13

Στάση εργασίας την Παρασκευή σε Δημόσια Νοσοκομεία

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο οι εργαζόμενοι σε οκτώ νοσοκομεία της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για τις καταργήσεις- συγχωνεύσεις τμημάτων νοσοκομείων και τις διαθεσιμότητες υγειονομικού προσωπικού.

Σε κοινή σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν τα σωματεία των εργαζομένων των νοσοκομείων, «Ευαγγελισμός», «Πολυκλινική», «Αγία Βαρβάρα», «Άγιος Σάββας», «Πατησίων», «Αμαλία Φλέμινγκ» και το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» αποφασίστηκε να προχωρήσουν αύριο σε στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 11.00, συγκέντρωση στις 9.00 στην πλατεία Μαβίλη και πορεία προς τη Βουλή. Επίσης, στις 16 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 και στις 12.00 συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Στην αυριανή στάση εργασίας θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ οι ειδικευόμενοι γιατροί του ίδιου νοσοκομείου συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, ζητώντας την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό. Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στον χορό των αντιδράσεων μπαίνουν και οι ιδιωτικές κλινικές από τις 29 Οκτωβρίου, με επίσχεση παροχής υπηρεσιών. Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αναφέρει: «Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων, που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης ? διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μάς δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας, μάλιστα, να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει».

Η επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας, σύμφωνα με τον ΣΕΚ, θα συνοδευτεί από νομικές ενέργειες «κατά όσων, από διάφορες θέσεις ευθύνης, προκαλούν με τις εισηγήσεις- αποφάσεις και ενέργειες, σοβαρές ζημίες στις εταιρείες μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου