9.10.13

Τα σκουπίδια στην Καλλιρρόη θα βγάλουν το δήμαρχο Οιχαλίας

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο δήμο Οιχαλίας μετά τα δημοσιεύματα που φέρουν  το δήμο να  «υποδέχεται» τα σκουπίδια της Μεσσηνίας  στη θέση Παλιοροβούνι.   
Κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα και δήλωσαν ότι δεν είχαν ακούσει τίποτα…δεν ήξεραν τίποτα, κάποιοι άλλοι σιώπησαν περιμένοντας να περάσει η μπόρα και κάποιοι βγήκαν μπροστά με δυναμικό τρόπο και στάθηκαν δίπλα στους κατοίκους που έχουν ξεσηκωθεί.
Αυτό το σκηνικό θα βγάλει και το νέο δήμαρχο Οιχαλίας αφού όλα αυτά που διαδραματίζονται στο δήμο γίνονται λίγους μήνες πριν οι κάτοικοι ψηφίσουν για τη νέα δημοτική αρχή.
Ο νυν δήμαρχος Φίλιππος Μπάμης ισχυρίστηκε, στις αρχές Οκτωβρίου 2013, και ενώ οι κάτοικοι ξεσηκώνονταν,  ότι δεν ήξερε τίποτα και ότι η πληροφόρησή του προερχόταν από τα δελτία ειδήσεων. Δεν έγινε, όμως, πιστευτός γιατί το θέμα τον σκουπιδιών στο δήμο Οιχαλίας δεν ήρθε για πρώτη φορά στην επικαιρότητα. 
Τα μέσα ενημέρωσης συνέχεια μιλούσαν γι΄ αυτό. 
Εξάλλου ο ίδιος ο δήμαρχος συμμετείχε, ένα χρόνο νωρίτερα, αν δε με απατάει η μνήμη μου  στις 8 Οκτωβρίου 2012, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μεσσηνίας που πήρε απόφαση να πάνε τα σκουπίδια στη θέση Παλιοροβούνι, παρά τη δικιά του διαφωνία.  Σε αυτή τη συνεδρίαση συμμετείχε και η  επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας και πρώην δήμαρχος Μελιγαλά, Ελένη Αλειφέρη που δήλωσε τότε ότι στηρίζει τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους στην προσπάθεια για την αποτροπή εγκατάστασης της μονάδας στο Παλιοροβούνι.
Είναι φανερό ότι όλοι γνώριζαν, όπως γνώριζε και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς που άνθρωποι του περιβάλλοντός του ισχυρίζονται ότι θα διεκδικήσει το δήμο Οιχαλίας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτός είναι και ο λόγος που τις μέρες αυτές ο Αντιπεριφερειάρχης δέχτηκε τα πυρά πολλών κατοίκων της περιοχής αλλά και μεγάλης μερίδας των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Δεν μπορεί, μου έλεγε κάτοικος της Καλλιρρόης, να θέλει το δημαρχιακό θώκο και από την άλλη ως Αντιπεριφερειάρχης να συμμετέχει σε αποφάσεις για τα σκουπίδια και να μην μπορεί να αποτρέψει την άσχημη κατάσταση για τον τόπο που γεννήθηκε.
Σκληρή στάση, καταπέλτης θα λέγαμε, για τη μη εγκατάσταση μονάδας μεταφόρτωσης των σκουπιδιών της Μεσσηνίας στην Οιχαλία  κράτησε και κρατάει ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος που φέρεται να διεκδικεί και αυτός το δημαρχιακό θώκο. Χαρακτήρισε «ανεγκέφαλους» όσους επέλεξαν την Καλλιρρόη για σκουπιδότοπο της Μεσσηνίας και συμπαρατάχθηκε με τους κατοίκους της περιοχής.
Όλο αυτό το σκηνικό με τα σκουπίδια στην Οιχαλία είναι φανερό ότι θα καθορίσει και τη νέα δημοτική αρχή της Οιχαλίας το Μάιο του 2014. 

Spartakos

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου