" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

2.11.13

Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη διπλή δολοφονία


Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τη διπλή δολοφονία

Εκτενείς αναφορές στη δολοφονία των δύο νεαρών στο Νέο Ηράκλειο, κάνουν από το απόγευμα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Η Wall Street Journal αναφέρει το συμβάν, επισημαίνοντας ότι η αστυνομία αναζητεί δύο υπόπτους που έφυγαν με μοτοσυκλέτα από την περιοχή, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.
Το Associated Press αναφέρει ότι δύο μέλη της Χρυσής Αυγής δολοφονήθηκαν και ένας ακόμη τραυματίστηκε έξω από τα γραφεία τοπικής οργάνωσης στην Αθήνα, «σε μια επίθεση που αξιωματούχοι εκτιμούν πως είναι μια τρομοκρατική επίθεση από την ακροαριστερά».
Το πρακτορείο αναφέρει ακόμη ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταδίκασαν την επίθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει πως «στόχο έχει τη δημοκρατία» στην Ελλάδα.
Όπως τονίζει το Associated Press, η αστυνομία δεν προχώρησε σε συλλήψεις και η αντιτρομοκρατική ομάδα έχει αναλάβει τις έρευνες. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης «αλλά η Ελλάδα έχει ακόμη ενεργές ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες που έχουν αναλάβει την ευθύνη για σειρά πυροβολισμών και βομβαρδισμών που προκάλεσαν το θάνατο σε δύο αστυνομικούς και έναν δημοσιογράφο».
Μάλιστα, επικαλούμενο αξιωματούχο της αστυνομίας χωρίς να τον κατονομάζει, το Associated Press αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος δήλωσε πως «εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο, αλλά οι ενδείξεις κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση».
Το Reuters τονίζει ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής, μετά από τη δολοφονία ενός αντί-φασίστα μουσικού από μέλος της, το Σεπτέμβριο.
Η Daily Star του Λιβάνου σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για το βίαιο περιστατικό, σχολιάζοντας ωστόσο ότι δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για επίθεση με πολιτικά κίνητρα.

Παρόλα αυτά η ιστοσελίδα αναφέρει το γεγονός ότι η ΧΑ χαρακτηρίστηκε «εγκληματική οργάνωση», κάνοντας λόγο και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Πρώτη είδηση στην ηλεκτρονική εκδοχή της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera είναι η εν ψυχρώ δολοφονία των μελών της ΧΑ.
«Αυξάνεται η πολιτική ένταση στην Ελλάδα: τουλάχιστον δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην Αθήνα έξω από την έδρα του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα η Repubblica συνδέει την επίθεση με τη σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών και μελών της ΧΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου