3.2.14

ΣΦΟΔΡΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ - Διχάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον ....Βουδούρη

Σκληρές αντιπαραθέσεις, ειρωνικές αναφορές, πρωτοφανείς επιθέσεις ιδίως προς το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη χαρακτήρισαν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υποψηφιότητες δεν τελικά μία εύκολη υπόθεση και απόδειξη η ψηφοφορία. η μεγάλη αφορμή ήταν η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη, οι τόνοι ανέβηκαν ενώ δεν έλειψαν και σκληρές αναφορές ένθεν κακείθεν, παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι. 
Η διαφωνία μάλιστα καταγράφηκε και στην ψηφοφορία που έγινε για το αν η έγκριση των υποψηφιοτήτων θα γινόταν πακέτο ή μεμονωμένα, όπου το αποτέλεσμα ήταν 97 υπέρ της πρότασης Τσίπρα και 63 υπέρ της πρότασης της Πλατφόρμας.
Στο τέλος της διαδικασίας και όταν ήταν φανερό ότι η μειοψηφία του κόμματος συνέχιζε να βάζει βέτο, κυρίως για την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη και ενστάσεις ή επιφυλάξεις για δύο ακόμη υποψήφιους, τον Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία και τον Μπενέτο Σπύρου, δήμαρχο Λειψών, πήρε τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον κ. Λαφαζάνη λέγοντας πως «είναι θεμιτές οι πολιτικές διαφωνίες, αλλά θα πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα εάν από αύριο θα δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη και στις 13 περιφέρειες της χώρας».
«Να μη βάλουμε αυτογκόλ αν η απόφαση για τις περιφέρειες δεν έχει τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας... θέλω αυτή τη στιγμή εδώ να αποφασίσει ο Π. Λαφαζάνης αν θα δώσουμε τη μάχη για τους δήμους και τις περιφέρειες μαζί ναι ή όχι. Αν η απόφαση είναι ναι, να καταγραφεί η αποχή μόνο και να τελειώνουμε» είπε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαφαζάνης δεν πήρε τον λόγο, αλλά από τη θέση του είπε πως είναι «αυτονόητο». Λίγο νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης, στην ομιλία του, μίλησε για «αλληλουχία κρυφών μηνυμάτων» αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μέσα από την υποψηφιότητα του κ. Βουδούρη το κόμμα «κλίνει προς τα δεξιά».
Κριτική και για το χρέος
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ότι «επιβραβεύουμε όσους ψήφισαν τα μνημόνια», χαρακτηρίζοντας την τακτική αυτή «τεράστιο λάθος». Ωστόσο κ. Λαφαζάνης έκανε ακόμη ένα βήμα καθώς άσκησε κριτική σε θέσεις όπως το χρέος.

Χαρακτήρισε αυθαίρετη τη θέση ότι το επαχθές χρέος είναι στο 5%, επεσήμανε πως είναι λάθος να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, σημαίνει λιτότητα είπε, ενώ για το «σχέδιο Μάρσαλ» που προτείνει η ηγεσία του κόμματος σημείωσε ότι όταν εφαρμόστηκε ήταν σχέδιο «ανάσχεσης του κομμουνιστικού κινδύνου».
Ο Στ. Λεουτσάκος της «Αριστερής Πλατφόρμας» με αφορμή τον κ. Βουδούρη είπε ότι «βλέπουμε πρόσωπα να κάνουν περατζάδα και σήμερα να θέλουν τα ταξιδέψουν πρώτη θέση στο καράβι, βλέποντας το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου