3.2.14

Guardian: Η Χρυσή Αυγή αδυνατεί να κινητοποιήσει τους οπαδούς της


Guardian: Η Χρυσή Αυγή αδυνατεί να κινητοποιήσει τους οπαδούς της

Την αδυναμία της Χρυσής Αυγής να συγκεντρώσει τους οπαδούς της στις εκδηλώσεις που διοργανώνει καυτηριάζει, σε δημοσίευμά της, η βρετανική εφημερίδα Guardian, χαρακτηρίζοντας το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου ως «το πιο βίαιο κόμμα της Ευρώπης».
Η εφημερίδα, η οποία χαρακτηρίζει το κόμμα του προφυλακισμένου Νίκου Μιχαλολιάκου ως «την πιο βίαιη πολιτική δύναμη της Ευρώπης», αναφέρεται στην απόφαση του ακροδεξιού κόμματος να συστήσει τον φορέα «Εθνική Αυγή» για να κατέβει στις εκλογές του Μαΐου, αν η δικαιοσύνη θέσει εκτός νόμου την Χρυσή Αυγή.
«Μετά από μήνες διατήρησης χαμηλού προφίλ, το νεοφασιστικό κόμμα της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, επέστρεψε στους δρόμους, φωνάζοντας ότι θα κατέβει στις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές υπό νέο όνομα, με στόχο να παρακάμψει πιθανή απαγόρευσή της», αναφέρει.
Η Guardian στέκεται στον μικρό αριθμό προσέλευσης υποστηρικτών της στην εκδήλωση «μνήμης» που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο για τα θύματα των Ιμίων.
«Πέρυσι, το κόμμα ισχυριζόταν ότι περισσότερα από 50.000 άτομα παρέστησαν στη συγκέντρωση. Φέτος, λιγότεροι από 3.000 έκαναν την εμφάνισή τους, παρά το γεγονός ότι η συγκέντρωση υποτίθεται πως ήταν μία εκδήλωση πένθους και συμπαράστασης για τα δύο μέλη του κόμματος που δολοφονήθηκαν το Δεκέμβριο, αλλά και για τους βουλευτές που βρίσκονται πίσω από τα σίδερα της φυλακής», αναφέρει η εφημερίδα υπενθυμίζοντας ότι «ένας αμετανόητος θαυμαστής της στρατιωτικής χούντας του 1974, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος ίδρυσε τη Χρυσή Αυγή στις αρχές της δεκαετίας του '80, κατηγορείται για την σύσταση παραστρατιωτικής οργάνωσης που συστηματικά επιτίθεται σε μετανάστες, αριστεριστές και ομοφυλόφιλους».
«Παρά την εμφανή ανικανότητα της οργάνωσης να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές της, εξακολουθεί να φιγουράρει ψηλά στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι η Χ.Α. παραμένει η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη, ικανή να διεκδικήσει ακόμη και το 10% των ψηφοφόρων ως αποτέλεσμα του κύματος οργής και αποστροφής που έχουν πυροδοτήσει τα ακραία μέτρα λιτότητας του πολιτικού κατεστημένου.», καταλήγει το δημοσίευμα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου