6.3.14

Με πλαστά δικαιολογητικά 156 δημοτικοί αστυνομικοί

Με πλαστά δικαιολογητικά 156 δημοτικοί αστυνομικοί  Εκατόν πενήντα έξι (156) περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών προκειμένου να προσληφθούν εντόπισε ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τα πιστοποιητικά γνώσεων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί να επαναπροσληφθούν σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Από τους έλεγχους βρέθηκαν συνολικά 156 περιπτώσεις πρώην δημοτικών αστυνομικών που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις από τις οποίες οι 74 περιπτώσεις αφορούσαν πλαστά έγγραφα και τίτλους σπουδών προκειμένου να προσληφθούν και 82 περιπτώσεις οι οποίοι προσελήφθησαν είτε χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, είτε χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις διορισμού.
Μάλιστα το ΣΕΕΔΔ, προτείνει στις αρμόδιες δημοτικές αρχές να προβούν στην ανάκληση των εν λόγω διορισμών, ενώ οι φάκελοι έχουν κοινοποιηθεί και στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εν λόγω υπαλλήλων.
Μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί 68 διορισμοί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των 3.530 πρώην δημοτικών αστυνόμων σε 178 Δήμους της χώρας και ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης. πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικά εντοπιότητας) που χρησιμοποιήθηκαν.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΣΕΕΔΔ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «είναι η πρώτη φορά, που προκύπτουν μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι γενικοί αφορισμοί ή εμπειρικές εκτιμήσεις περί χιλιάδων πλαστών δικαιολογητικών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου