7.3.14

Εξωσωματική: Μια λέξη, 3 κακουργήματα

 Ρεπορτάζ: Σοφία Μύτιλη
 Εμπλοκές και ασυνήθιστη δραστηριότητα καταγράφεται γύρω από τις διαδικασίες εξωσωματικής γονιμοποίησης με το πρόσχημα των Μνημονιακών αλλαγών στο σύστημα Υγείας, ενώ θολό παραμένει το τοπίο με τα ιδιωτικά κέντρα εξωσωματικής γονιμοποίησης, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το ΣΔΟΕ ως «παράδεισος φοροδιαφυγής». 
Όπως επισημαίνουν γιατροί και παράγοντες του κλάδου, τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο ξεκινούν από τα φάρμακα και φθάνουν μέχρι το εμπόριο ωαρίων και εμβρύων.
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι υπάρχει και μεγάλο κύκλωμα λογιστών που βοηθούν και «στήνουν» δίκτυα φοροδιαφυγής με τιμολόγια ιατρικού εξοπλισμού και εισαγωγής ωαρίων από το εξωτερικό. Κατά καιρούς το ΣΔΟΕ και η αστυνομία εξαρθρώνουν παράνομα κυκλώματα τόσο στον τομέα των φαρμάκων, όσο και της εμπορίας εμβρύων, με τελευταίες δυο υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν διαδοχικά την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2013.
Η Ελλάδα, όντας μια από τις λίγες χώρες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη που επιτρέπει την εξωσωματική γονιμοποίηση, έχει καταστεί και ιατρικός προορισμός.....

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ ....

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου