16.4.14

Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος Αρκαδικό – Λυγουριό

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και δόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα το μεσημέρι, ο νέος δρόμος, Αρκαδικό - Χάνι Μερκούρη - Λυγουριό Επιδαύρου, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, μειώνοντας κατά δεκαπέντε λεπτά της ώρας την απόσταση Ναύπλιο - Επίδαυρος, ενώ αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια των διερχόμενων.
Κατά την τελετή των εγκαινίων ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης ανέφερε ότι «η σημερινή περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και ο Τάσος Χειβιδόπουλος, έβαλαν τη δική τους ξεχωριστή σφραγίδα στην ολοκλήρωση του έργου, που συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη της Αργολίδας».
Ο κ. Μανιάτης έκανε ειδική αναφορά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνοντας ότι, «μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και η περιβαλλοντική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο».
Επιπλέον χαρακτήρισε «πυρήνα του μέλλοντός μας» το υπό εκπόνηση περιφερειακό χωροταξικό της Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί μεγάλα έργα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός στην ομιλία του τόνισε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα μειώσει το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια διέλευσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, και εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν το έργο κατά το παρελθόν.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε ότι, «με το δρόμο αυτό αποκτά η Αργολίδα και η Πελοπόννησος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και για τον τουρισμό μας και για την αγροτική μας οικονομία», ενώ τόνισε πως, «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο».
Τέλος, την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε και ο δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτζιος, ο οποίος υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάσταση του νέου δρόμου για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως τα σημαντικότερα έργα το δρόμο ‘Ίσθμια - Επίδαυρος και την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου