24.6.14

Μεγάλοι σεισμοί 7,9 και 7.0 Ρϊχτερ στη Άπω Ανατολή και Νέα Ζηλανδία

ΔΙΑΔΟΧΙΚΟΙ ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ  


Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση7.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος στις Αλεούτιες νήσους στη δυτική Αλάσκα σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.
Εν τω μεταξύ εκδόθηκε προειδοποίηση για την εκδήλωση τσουνάμι που θα μπορούσε να πλήξει παράκτιες περιοχές της Αλάσκας από το Νικόλσκι έως το Ατού. Την ίδια ώρα όπως έγινε γνωστό αξιολογείται ο κίνδυνος για τσουνάμι για άλλες παράκτιες περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε απόσταση 23 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το νησί Λίτλ Σίτκιν της Αλάσκας. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 114 χιλιόμετρα.




Σεισμός μεγέθους 7,0 βαθμών έπληξε τις ακτές των Νήσων Κέρμαντεκ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος μόλις 5 χιλιομέτρων και σε απόσταση 126 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το νησί Ραούλ.
Το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι της περιοχής του Ειρηνικού Ωκεανού ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για σεισμικά κύματα.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου