2.8.14

1,5 εκατ. μετρητοίς για τον απεγκλωβισμό!

Η συμφωνία με τους Κινέζους για τον απεγκλωβισμό από τη Λιβύη

Τελικά πως ετοιμάστηκε η νέα επιχείρηση απεγκλωβισμού Κινέζων από τη Λιβύη; Την Παρασκευή το μεσημέρι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος δέχθηκε την επίσκεψη του στρατιωτικού ακολούθου της Κίνας που φέρει τον βαθμό του συνταγματάρχη. 

Και χωρίς πολλές εισαγωγές, ο συνταγματάρχης τού είπε: «Εχουμε άλλους 1.000 Κινέζους στη Λιβύη και θέλουμε να τους απομακρύνουμε».
 Ο κινέζος συνταγματάρχης διατύπωσε το αίτημα αυτό προτού ακόμη η φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού φθάσει στην Ελλάδα μεταφέροντας και κινέζους πρόσφυγες.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ , όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης του βρήκε αμέσως λύση: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το υπουργείο Αμυνας διαθέτει ένα πολυεθνικό κέντρο Θαλασσίων Μεταφορών και με αυτό μπορούμε να κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις» του είπε. 

Ο Κινέζος, αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τη χώρα μας (είναι η τρίτη φορά που ελληνικά πλοία βγάζουν Κινέζους έξω από τη Λιβύη), ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες. 
Τους 1.000 Κινέζους που παρέμειναν στη Λιβύη θα μεταφέρει το πολυτελές επιβατικό πλοίο της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος» που πλέει στην περιοχή, με συνοδεία όμως φρεγάτας που θα διαθέσει το Πολεμικό Ναυτικό. 
Για τη φρεγάτα δεν θα πληρώσουν τίποτε οι Κινέζοι. 
Το επιβατικό πλοίο το έκλεισαν με 1,5 εκατ. ευρώ. 
Και θα τα πληρώσουν τοις μετρητοίς. 
Τόσο μάλλον στοιχίζει ο απεγκλωβισμός ανθρώπων από εμπόλεμη περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου