6.5.15

Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Η αναγκαιότητα ουσιαστικών αλλαγών στην δομή και την λειτουργία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δεδομένη. 
Από εκεί και πέρα όμως, ο τρόπος που επιχείρησε ο Υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής να «Επιβάλλει» τις… προθέσεις του, ήταν άγαρμπος και ερασιτεχνικός. Και στην ουσία αναγκάστηκε να κάνει πραγματική κωλοτούμπα και απεμπόλησε τις αρχικές του θέσεις αποδεχόμενος τις κατά γράμμα απαιτήσεις-τροποποιήσεις στο επικείμενο νομοσχέδιο των διεθνών ομοσπονδιών.
 Επί τοις ουσίας ο κ. Κοντονής έκανε πολύ θόρυβο και στο τέλος αναγκάζεται αύριο να τα πάρει σχεδόν όλα πίσω για το περίφημο αυτοδιοίκητο, και  να υποκύψει στις απαιτήσεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ. Αν δε το πράξει δεν θα του ψηφίσουν το δείγμα του νομοσχεδίου του ,ούτε οι κυβερνητικοί εταίροι των ΑΝΕΛΛ. Του το ξεκαθάρισε χθες και ο Υφυπουργός επικρατείας Τέρενς Κουϊκ.
Από τις 29 Απριλίου την προηγουμένη της αφίξεως του εκτελεστικού γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Ινφαντίνο, γράφαμε  στο pamesports :

Στο... πάνθεον της κωλοτούμπας και ο Κοντονής
Του Αντώνη Αντωνόπουλου

Χθες στην αίθουσα μορφωτικών υποθέσεων του Ελληνικού κοινοβουλίου έγινε πολύωρη συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων και απόψεων μεταξύ της πολιτείας δια του Υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και κάποιων φορέων του αθλητισμού, για το επίμαχο δείγμα νομοσχεδίου που ψηφίστηκε επί της αρχής.

Σήμερα και σε λίγες ώρες (11πμ)ο Υφυπουργός αθλητισμού θα συναντήσει τον εκτελεστικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο που εκπροσωπεί και την παγκόσμια ομοσπονδία (ΦΙΦΑ), ο οποίος ζήτησε να μιλήσει όχι μόνο με τον κ. Κοντονή, αλλά με όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων, πριν αυτό το δείγμα νομοσχεδίου οδηγηθεί στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου προς ψήφιση. Σε επίπεδο εντυπώσεων και… απωθημένων σαφώς προσέφεραν ικανοποίηση κάποιες εκ των χθεσινών τοποθετήσεων και διαξιφισμών στη Βουλή. Επί της ουσίας όμως διαφαίνεται ότι ο… Θησαυρός θα… καταλήξει να γίνει άνθρακας.

Θα… μπλοκάρω την όποια βεβιασμένη, επιδερμική ακόμη και προκατειλημμένη σκέψη οποιουδήποτε για την προσωπική μου θέση επί του νομοσχεδίου, της ΕΠΟ, του αυτοδιοίκητου και των όσων έχουμε ακούσει και διαβάσει για μια ακόμη φορά.

Ήμουν από αυτούς που διατήρησα εξ αρχής επιφυλακτική στάση απέναντι στις μεγαλοστομίες και τις πομπώδεις εξαγγελίες του υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή.

Ήμουν και εξακολουθώ να είμαι, όχι γιατί θεωρώ ότι η ερμηνεία του αυτοδιοίκητου και η λειτουργία της ΕΠΟ σκιαγραφούν την απόλυτη εφαρμογή των κανόνων, την απόλυτη απόδοση δικαιοσύνης, και την πρωτοποριακή ανάπτυξη και πρόοδο με αλάθητο τρόπο στο χώρο του ποδοσφαίρου. Το νομικό οπλοστάσιο στο χώρο του αθλητισμού είναι επαρκέστατο, και σε καμιά περίπτωση δεν είχε ανάγκη νέων νομοθετικών παρεμβάσεων, και μάλιστα με άκομψο και επικίνδυνο τρόπο. Μια ευνομούμενη πολιτεία δημιουργεί αν δεν έχει τους μηχανισμούς εκείνους και τα ατράνταχτα επιχειρήματα έτσι ώστε να υποχρεώσει αν θέλετε ένα χώρο όπως είναι το ποδόσφαιρο στην επιτακτική και αναγκαία, αν όχι αναγκαστική αυτοκάθαρση του. Γιατί το επικίνδυνο επικοινωνιακό κοκτέιλ της άμεσης η άμεσης σύνδεσης της εγκληματικής οργάνωσης με την αναγκαιότητα κρατικής παρέμβασης σε ένα παγκοσμίως αυτόνομο χώρο, μπορεί να αποδειχτεί σήμερα με βούλα και υπογραφή αυτοκαταστροφικό για τον Κοντονή και άκρως ζημιογόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Που σαφώς επαναλαμβάνω ότι χρίζει άμεσης αυτοκάθαρσης από τα όποια και όπου δρουν παράσιτα του. Το ίδιο το ποδόσφαιρο, είτε λόγο της παρατεταμένης κρίσης, είτε λόγο την επίσης διαχρονικής αναξιοπιστίας του, είτε λόγο της υποτίμησης του ως εμπορικό προϊόν είναι αναγκασμένο όχι μόνο να αυτοκαθαρθεί, αλλά και να ανανεώσει τόσο το πλαίσιο λειτουργίας του ακόμη και το θεσμικό προσωπικό του, μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής προφανώς κατανόησε ότι η εμμονή του στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου έτσι όπως το διατύπωνε αυτός ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και όπως το εισέπραττε η ΕΠΟ θα οδηγούσε  σε ένα ποδοσφαιρικό GREXIT πολύ επικίνδυνο και σαφώς περισσότερο ζημιογόνο για το σπορ στη χώρα μας. Επιπλέον δεν μπορεί ο υφυπουργός αθλητισμού να αγνοήσει και ξεκάθαρη θέση-απειλή της ΦΙΜΠΑ που σαφώς βάζει σε κίνδυνο το ελληνικό μπάσκετ. Έτσι εκ των πραγμάτων ο φουριόζος υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και επισήμως σήμερα θα περάσει στο πάνθεον της Κωλοτούμπας, που αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν και οι προκάτοχοι του. Διαφορετικά όπως έχει με κυνισμό θα συμφωνούσα έχει προαναγγέλλει ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, αν ο κ. Κοντονής επιμείνει να κάνει νόμο του κράτους αυτό το επιλεκτικό δείγμα, τότε όπως ξεκάθαρα έχει διατυπώσει δημόσια και ο σημερινός συνομιλητής του, εκτελεστικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Τζιάνι Ινφαντίνο «Δυστυχώς δεν θα υπάρξει άλλη επιλογή από τον αποκλεισμό της ΕΠΟ από τις τάξεις ΦΙΦΑ –ΟΥΕΦΑ…» με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάτι που θα εξηγήσει λεπτομερώς ο Ινφαντίνο σήμερα και στους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ώστε πλήρως ενημερωμένοι να αναλάβουν και τις ευθύνες της όποιας επιλογής τους. Τονίζοντας τους ότι τόσο η ΦΙΦΑ όσο και η ΟΥΕΦΑ σαφώς επιθυμούν και εργάζονται διαρκώς προς την κατεύθυνση θωράκισης της αξιοπιστίας και αναβάθμισης του προϊόντος του ποδοσφαίρου, αλλά μέσα από τις διαδικασίες των καταστατικών τους διεργασιών. Από εκεί και πέρα; Εφαρμόστε τους νόμους που υπάρχουν. Προχωρήστε στην απαίτηση εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της λειτουργίας των καμερών.

Συνεργαστείτε ώστε να βελτιωθούν πράγματα σε όλα τα επίπεδα. Δεν ευνοεί ούτε η κατάσταση της χώρας, ούτε η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ούτε για πειράματα, ούτε για αντάρτικα, ούτε για όποιας μορφής πραξικοπήματα.

Και μη ξεχνάτε. Το ίδιο το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί σε αυτοκάθαρση. Διαφορετικά όσο συνεχίζεται η κρίση, τόσο θα αυξάνεται και η απαξίωση του αλλά και η υποτίμηση του.

Και αυτή την αναγκαιότητα των αλλαγών θα την κατανοήσουν από τους ερασιτέχνες ψηφοφόρους του κ. Κοντονή που έχουν σωματεία στα χέρια τους στο νησί τους και ψηφίζουν, μέχρι και όποιους επενδυτές στην κορυφή και βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν δεν διαφοροποιηθούν νοοτροπίες η …ελπίδα δεν θα έρθει ποτέ δια της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οτιδήποτε άλλο θα καταγραφεί και θα περιοριστεί στο πεδίο της  επικοινωνιακής κατανάλωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου